Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlem volgens Yorin aantrekkelijk voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

12 juni 2001
Bert van den Ham
023-5113076/06-53327962
47/2001

Gemeente Haarlem, sector Concernstaf

Persbericht
Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer

Haarlem aantrekkelijk voor jongeren om uit te gaan

Volgens de jongerenomroep Yorin (voorheen Veronica) is Haarlem een bijzonder aantrekkelijke stad om te happen, te stappen en te shoppen. Het programma "Cityreport", dat zondag's in de vooravond wordt uitgezonden, beschrijft de mogelijkheden voor jongeren om uit te gaan in een aantal grote en middelgrote steden. Een viertal willekeurige jongeren uit het hele land wordt uitgenodigd om een weekend in de betrokken stad door te brengen en daar verslag van te doen. In de serie van 12 afleveringen was Haarlem recent aan de beurt.

Historische binnenstad met veel uitgaansmogelijkheden Wat de jongeren direct opviel is dat Haarlem een zeer mooie en bewaard gebleven historische binnenstad heeft met een bijzonder gevarieerd winkelaanbod. Haarlem is niet voor niets door "De Telegraaf" uitgeroepen tot "De beste winkelstad van Nederland." Ook het aanbod van café's, restaurants en, in iets mindere mate, dansgelegenheden werd door de jongeren als zeer positief beoordeeld. Een aantal daarvan werd bezocht en de ervaringen van de jongeren zijn na te lezen op de internetsite www.cityreport.nl van de omroep Yorin.

Bevordering van toerisme en cultuur
De gemeente Haarlem heeft als een van haar speerpunten uit de Toekomstvisie Haarlem 2000-2010 het bevorderen van toerisme en cultuur. Deze reportage van het programma "Cityreport" maakt duidelijk dat ook voor jongeren Haarlem een aantrekkelijke stad is om te bezoeken. Of zoals de presentatrice het samenvatte: "We hebben een nieuwe hype ontdekt: Haarlem!" en "Niet alleen de leukste winkelstad, gewoon de leukste stad." De jongeren gaven Haarlem als cijfer "een dikke negen".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie