Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke opening wandelpad Fort Uitermeer

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


Week 23

Persbericht, 7 juni 2001

Feestelijke opening wandelpad Fort Uitermeer
Dinsdag 12 juni opent Aranka Goijert, gedeputeerde van Noord-Holland voor o.m. openluchtrecreatie, het wandelpad dat is aangelegd rond en op het terrein van fort Uitermeer in Weesp. Het pad loopt vanaf de noordzijde van het fortterrein in de richting van het rietland ten westen van de boerenhofstede De Overhorn. De verbinding met het rietland wordt gevormd door een draaibrug, een rijksmonument. Deze brug is in het kader van de aanleg van het wandelpad gerestaureerd. Het pad volgt op het rietland de oever van de Vecht en buigt in oostelijke richting af richting Naardermeergebied.
Het pad is een samenwerkingsproject van de dienst Landelijk Gebied, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, Natuurmonumenten en de gemeente Weesp en maakt deel uit van het Fiets- en Wandelpadenplan Noordelijke Vechtstreek. Het wandelpad wordt binnenkort bewegwijzerd als onderdeel van de Aetsveldroute, een route die deel uit maakt van het Groene Hart wandelroutenetwerk.

De nieuwe wandelroute is verbonden met fort Uitermeer, onderdeel van het provinciale monument Stelling van Amsterdam. Op het fortterrein staan nog de resten van de in 1845 gebouwde bomvrije toren. Dat het bomvaste karakter maar betrekkelijk was bleek in 1950 toen -zo willen geruchten- het fortcomplex bij een munitieproef grotendeels het loodje legde. De toren werd een ruïne en takelde af. Treurig voor de fortliefhebbers maar prachtig voor de natuur die zich, niet gestoord door menselijke activiteit, uitbundig heeft ontwikkeld. Wandelaars op het nieuwe pad kunnen nu van deze natuurwaarden genieten.

Tijdens de bijeenkomst gewijd aan de opening van het pad zal een vertegenwoordiger van de provincie het restauratieplan voor fort Uitermeer presenteren. Het is een opzet voor conservering van de fortruïne en het graven van een waterpartij rond het complex. Na uitvoering van deze plannen kan een nog groter gedeelte van het terrein voor wandelaars worden opengesteld.
Print persbericht
}}

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie