Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoogezand-Sappemeer stelt situatie Hundslaan ter discussie

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 12 juni 2001 Persbericht 2001/40

College stelt situatie Hundslaan ter discussie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadscommissie ROMB (Ruimtelijke Ordening, Milieu en Beheer) officieel om advies gevraagd over het onttrekken van de Hundslaan in Sappemeer aan het openbaar verkeer. Het college komt daarmee terug op een eerder ingenomen standpunt. Een geplande raadsvoordracht is enkele maanden uitgesteld.

De reden hiervoor is dat de Hundslaan en twee andere laantjes in de onmiddellijke nabijheid mogelijk in de toekomst een openbare functie moeten houden. Het winkelcentrum Sappemeer heeft behoefte aan extra parkeerruimte, omdat de herinrichting van het winkelcentrum waarneembaar tot meer bezoekers heeft geleid. Een nog te ontwikkelen parkeergelegenheid zou achter de winkels aan de noordzijde van de Noorderstraat kunnen worden aangelegd. Deze laantjes kunnen dan een verbinding vormen voor voetgangers om in het winkelcentrum te komen. De mogelijke ontwikkeling van het gebied tussen de Arie Bosscherstraat en de Noorderstraat is nog in een zeer pril stadium. Op dinsdagavond 12 juni heeft er overleg plaatsgevonden met de eigenaren van grond en bebouwing in dat gebied om hen te informeren over de mogelijke gevolgen van het plan. Nader onderzoek zal meer duidelijkheid over de haalbaarheid en de financiële gevolgen moeten scheppen.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie