Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Huursubsidie mogelijkheden voor intreders verruimd

Datum nieuwsfeit: 12-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Huursubsidie: mogelijkheden voor intreders verruimd

12-6-2001 Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft besloten de gemeentelijke beheersbaarheidgrens op 1 juli 2001 te verhogen naar f 875 (euro 397,06) per maand. De beheersbaarheidgrens is de maximale huurprijs van woningen die via de Woonruimtewinkel worden verdeeld. De gemeentelijke fiatteringsgrens voor het nieuwe huursubsidietijdvak is eveneens verhoogd met f 50 (euro 22,69) tot f 825 (euro 374,37) per maand.

De verhoging van de beheersbaarheidgrens naar f 875 (euro 397,06) per maand zorgt er voor dat er vanaf 1 juli 2001 in Apeldoorn méér huurwoningen via de Woonruimtewinkel voor verhuur worden aangeboden. Tot nu toe werden alleen huurwoningen tot f 810 (euro 367,56) per maand via de Woonruimtewinkel aangeboden en toegewezen. In de dorpen van Apeldoorn hanteert het college andere beheersbaarheidgrenzen. Daar gelden de zogenaamde aftoppingsgrenzen uit de Huursubsidiewet. Deze bedragen f 942 (euro 427,46) per maand voor eenpersoonshuishoudens en f 1.010 (euro 458,32) per maand voor meerpersoonshuishoudens.

Tot nu toe kregen gezinnen met een minimum inkomen alleen huurwoningen aangeboden tot een huurprijs van f 775 (euro 351,68) per maand, de zogenaamde fiatteringsgrens. Dit om de woonlasten van de gezinnen met een minimum inkomen te beperken en de uitgaven voor huursubsidie in de gemeente niet te veel te laten stijgen. Deze fiatteringsgrens is nu verhoogd naar f 825 (euro 374,37) per maand. Deze verhoging zorgt er voor dat er méér huurwoningen met huursubsidie beschikbaar komen voor huishoudens met een minimum gezinsinkomen. Daarmee krijgen deze huishoudens voortaan meer keuzemogelijkheden. Zij worden zelf ook meer verantwoordelijk voor hun keuze. Een duurdere huurwoning betekent immers ook hogere woonlasten, zeker als de huursubsidie in de toekomst in omvang zou afnemen. Voor de dorpen van Apeldoorn hanteert het college geen gemeentelijke fiatteringsgrens. Daar gelden weer de aftoppingsgrenzen uit de Huursubsidiewet.

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie