Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst breed zorgloket Heinkenzand

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Heinkenszand, 11 juni 2001

Informatiebijeenkomst breed zorgloket

Informatieve bijeenkomst één zorgloket.
Het zal plaatsvinden op woensdag 13 juni 2001 in het gemeentehuis. Stenevate 10 te Heinkenszand. Het begint om 9.30 uur.

Aanleiding

Niet alleen in de sector zorg & welzijn, maar ook in de sector werk & inkomen streeft men in het kader van de `één loketgedachte' naar een geïntegreerde dienstverlening. Zowel lokaal als regionaal, is de gefragmenteerde en daardoor ondoorzichtige dienstverlening in de beide sectoren een kernprobleem. Inwoners weten van veel diensten en producten niet dat ze bestaan, en daarmee ook niet waar die te verkrijgen zijn. Hierdoor kunnen inwoners in de bestaande situatie relevante diensten mislopen.

Het hele systeem van `één loket' is gebaseerd op het idee dat inwoners vaak met meer dan één probleem worstelen. Iedere inwoner moet met vragen over zorg, welzijn, werk en inkomen in principe op één en dezelfde samenhangende wijze ondersteuning kunnen krijgen. De gemeente Borsele wil in het zorgloket alle relevante informatie onderbrengen, zodat het loket een actieve en aantrekkelijke advies- en informatiefunctie kan vervullen.

De gemeente Borsele wil op deze informatieve bijeenkomst samen met alle betrokken organisaties op basis van praktijkervaringen praten over mogelijke samenwerking tussen de betrokken instellingen en organisaties en de gemeente Borsele bij het tot stand komen van het Borsels zorgloket.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van cliëntorganisaties, zorgaanbieders en welzijnsinstellingen èn voor bestuurders en ambtenaren.

Het programma van die dag ziet er als volgt uit: 9.30 uur - 10.00 uur Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur Opening door de dagvoorzitter de heer Fred Balhuizen, van de organisatie 'Communication Concert'

10.10 uur Stukje cabaret rond zorg en welzijn door mevrouw Els Austman, cabaretière onder begeleiding van pianiste mevrouw Dominique Uhl

10.35 uur Inleiding over de Borselse situatie rond de ontwikkeling van een zorgloket door de heer Albert van Opdorp, wethouder van de gemeente Borsele

10.45 uur Inleiding over een loket zorg & welzijn door de heer Boy Nijhoff van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

11.05 uur Pauze met koffie en thee

11.15 uur Vragen en discussie over de `één loketgedachte'

12.30 uur Einde informatieve bijeenkomst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie