Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kruispunt Konijnenberg/Noordelijke Rondweg Breda weer open

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

12-06-2001

Kruispunt Konijnenberg/Noordelijke Rondweg weer open

Indien de weersomstandigheden dit toelaten gaat in de loop van woensdag 13 juni het kruispunt van de Konijnenberg met de Noordelijke Rondweg weer open voor alle verkeer. Met deze openstelling is de reconstructie van de Konijnenberg helemaal klaar.

De herinrichting van het kruispunt heeft bijna vijf maanden geduurd. Daarbij zijn op de Noordelijke Rondweg aparte voorsorteervakken bijgekomen voor afslaand verkeer en voldoen de verkeerslichten eindelijk aan de eisen van deze tijd. Er zijn nu goede mogelijkheden om in samenhang met andere kruispunten een algehele verbetering van de doorstroming over de gehele Noordelijke Rondweg te bewerkstelligen. Bovendien zijn het bedrijventerrein de Krogten en de buurt Belcrum nu beter bereikbaar.
Behalve een verbeterde doorstroming levert het vernieuwde kruispunt ook een verhoogde verkeersveiligheid op voor vooral fietsverkeer.

Met de herinrichting van de Konijnenberg, waarvan die van het kruispunt een onderdeel is, is bijna twee jaar geleden begonnen. In opeenvolgende fases is vanaf de Regenbeemd in de richting van de Noordelijke Rondweg toegewerkt. De herinrichting is onderdeel van een algehele revitalisering van het bedrijventerrein De Krogten die bedoeld is om bereikbaarheid van bedrijven en aantrekkelijkheid van de werkomgeving te verbeteren. Maar ook het bevorderen van de verkeersveiligheid stond hoog op de agenda. Ook Kleine Krogt en Riethil zijn aangepakt.

Binnenkort zal de gemeente ook het Steenen Hoofd, Kalshoven en Oude Baan aanpakken. Hierover is al overleg geweest met de ondernemers.

Breda, 12 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie