Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw nederlands produkt maakt Linux toegankelijk voor MKB

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (c.hendriks@connectux.com)

Contactpersoon: Dhr. Chretien Hendriks

Nieuw nederlands produkt maakt Linux toegankelijk voor MKB

Datum: Evenement: woensdag 13 juni

Woensdag 13 juni a.s. zal het bedrijf ConnecTUX Software in Utrecht een nieuw nederlands software-pakket lanceren. Het gaat om netwerk-software, gebaseerd op het steeds populairder wordende besturingssysteem Linux.

Dankzij een gebruiksvriendelijke interface tussen de software en de gebruiker, wordt Linux uit het domein der specialisten gehaald. Het nieuwe systeem vormt daardoor een goed alternatief voor het midden- en kleinbedrijf, waar men nu nog vaak voor systemen zoals Windows NT kiest.

Het idee om Linux als netwerkoplossing voor een grotere gebruikersgroep toegankelijk te maken komt van enkele informatica-studenten van de TU Delft.

Het besturingssysteem Linux berust op het zogenaamde open-source principe; elke computergebruiker heeft de mogelijkheid om wijzigingen aan de broncode van het systeem aan te brengen. Hierdoor maakt het systeem een razendsnelle ontwikkeling door en wordt de stabiliteit versterkt. Het gratis besturingssysteem dreigt zelfs een regelrechte concurrent te gaan worden van het gangbare Microsoft Windows.

Op de bijeenkomst, volgende week woensdag, zullen verder enkele gastsprekers aanwezig zijn die hun visie zullen geven op toekomstige Linux gebaseerde produkten. Onder hen Hans Stellingsma, die betrokken is geweest bij de oprichting van Microsoft Nederland.

ConnecTUX bv

Keverling Buismanweg 4

2628 CL

Delft

Telefoon: 015-2693892reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie