Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tebodin verwerft grote opdracht in Polen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

13 juni 2001

Tebodin verwerft grote management- en consultancy-opdracht in Polen

Den Haag - Tebodin, Consultants & Engineers, heeft van de Europese Unie opdracht verworven voor het opzetten van een projectvoorbereidings-organisatie die de Poolse overheid assisteert bij de uitvoering van naar schatting 800 projecten, die worden gefinancierd in het kader van het Europese Phare-programma. Tebodin zal projecten beoordelen, haalbaarheidsstudies en milieu-effectrapportages uitvoeren, alsmede technische specificaties en aanbestedingsdocumenten opstellen. De uitvoeringsperiode van dit project is zestien maanden. Met deze opdracht is voor Tebodin een bedrag gemoeid van ruim ¬ 4 miljoen.

Phare is een programma van de Europese Unie, waarmee projecten worden gefinancierd ter ondersteuning van de economische en sociale hervorming van Midden- en Oost-Europa. Het betreft projecten in onder meer de sectoren landbouw, industrie, bankwezen, energie, milieubescherming, gezondheidszorg, handel en diensten. Een aanzienlijk deel van het PHARE- budget wordt ingezet om Midden- en Oost-Europese landen voor te bereiden op de toekomstige toetreding tot de EU. Dit houdt in dat Phare de landen ondersteunt bij de implementatie van EU-regelgeving.

Het merendeel van de projecten in Polen voor 2000 en 2001 - waarvoor bij het Phare 2000 programma ¬ 130 miljoen is goedgekeurd - betreft de verbetering van transport- en milieu-infrastructuur . De overige projecten zijn gericht op het midden- en kleinbedrijf, de middelgrote industrie en training en opleiding . Om het duurzame succes van deze projecten te verzekeren, zal Tebodin handleidingen opstellen en trainingen verzorgen voor meer dan 800 overheidsfunctionarissen in acht gemeenten .

Tebodin - een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv - is een onafhankelijk, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau. Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd de ervaring en deskundigheid van circa 2000 medewerkers op het gebied van fijnchemie en farma, infrastructuur, telecom en gebouwen, olie en gas, alsook voedingsindustrie en consumentengoederen. Tebodin beschikt over een dicht netwerk van kantoren, met name in West-, Midden- en Oost-Europa en vestigingen in het Midden-Oosten en het Caribisch gebied. De omzet bedraagt circa ¬ 140 miljoen.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, telefoon 070 3722121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie