Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw terreur-acties in Ambon

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Situatie Ambon / Maluku
Vervolg eerder verzondenverslag
OPNIEUW TERREUR-ACTIES IN AMBON
Terroristen gekleed in T-shirts met de opschrift laskar jihad Ahlul sunah wal jamaah , en vermomd met een bivakmuts, hebben in de vroege ochtend van dinsdag 12-06, ca. 04.00 uur terreuracties uitgevoerd in en om Wisma Gonzalo in Karang Panjang en daarbij 3 onschuldige burgers gedood t.w.

1. Bpk.Noce Likumahua, vader 50 jaar

2. Stevi Likumahua, zoon 29 jaar

3. Dave Seitpatiseun, 26 jaar
2 zwaar gewond t.w.

1. Ny.Ba Likumahua, moeder 48 jaar

2. Ade Latumahina
Vier terroristen zijn omgekomen.

De vluchtelingen die in Wisma Gonzalo zijn ondergebracht moesten voor de tweede keer, sommigen voor de derde keer geevakueerd worden naar een veiliger plaats.Verder zijn 4 huizen in brand gestoken en totaal afgebrand, waaronder het huis van Ibu Wanda Latumahina, de vrouw van ex-gouveneur periode 1965/1968 en 11 andere huizen vernield.

De terroristen kwamen vanuit de richting Air Kuning Ahuru en Batumerah. Zij opereerden met standaard militaire wapens, mortieren en handgranaten. De politiemensen die in het Gonzalo komplex de wacht hielden werden door deze terroristen verrast, maar konden verder niets doen, terwijl paar meter verderop TNI militairen de wacht hielden bij een ander komplex, vrijwel niets hebben gedaan, dan een enkele shoten gelost. De militairen geven als reden op dat Gonzalo bewaakt wordt door politiemensen en dat het niet hun bewakingsterrein is. Voor de terreur acties begon, ging de electriciteit ca, 03.00 uur uit. Sommige bewoners zagen op dat moment signalen (een rood licht) met code's maar vermoeden toen nog niets.

Terreur in de Baai van Ambon
Op dezelfde dag als de moorden en slachtingen in Wisma Gonzalo Karang Panjang, werd in de Baai van Ambon ca. 15.00 uur op de motorboot Kalifornia en drie andere speedboten geschoten, die onderweg waren van Gudang Arang naar Galala. Tijdens de terreuractie werden 3 onschuldige burgers gedood t.w.
1. Ny.Tuwaidan-Hehanussa (35 jaar) uit Batu Gantong
2. Pius Takandare (27 jaar)

3. Daud Tenate (19 jaar)4 zwaargewonden t.w.:

1. Willem Soselisa ( 34 jaar) pegawai Kehutanan Maluku uit Passo
2. Nyong Ayal (19 jaar) student Unpatti, uit Latta
3. Franky Latupeirissa (20 jaar) uit Benteng

4. Alo Yamco (33 jaar) pegawai PU, uit Passo.


6 licht gewonden t.w.

1. Ny. A. Tubalawony (35 jaar)

2. Gerson Timisela (17 jaar)

3. Ulis Sattu (24 jaar) Serda politie

4. Florensia Ferdinandus (19 jaar)

5. Joke Hieriej (32 jaar)

6. Johannes Mahakena (62 jaar)

De boten werden beschoten door overvallers vanuit Tantui / Kapahaha en pantai Rumahtiga bij de militaire wachtpost Den Zipur 5 Kodam X Pattimura, met standaard militaire wapens. De mariniers die in de boot Kalifornia zaten speciaal voor de veiligheid van de passagiers hebben teruggeschoten. Een marinier werd daarbij gedood. De Christelijke bevolking verafschuwen de brutale moorden en slachtingen en smeken PDS, militairen en politie om H U L P. Men vraagt zich af wanneer wordt er daadwerkelijk wat aan de veiligheid op de Molukken gedaan, En er zitten hier notabene duizenden en duizenden militairen.

Maar ondertussen laten de christelijke bevolking de moslimsmensen hun waren verkopen op christenterrein. Deze mensen verkopen op christenterrein ondanks het verbod van de laskar jihads via het verboden SPMM, waarbij men dagelijks geprovoceerd worden.

Islamisasie in Noord Seram
Ondertussen meldt de investigatie team die de taak hebben om uit te zoeken omtrent islamisatie op de Molukken, dat vanaf 20 juli 2000 vorig jaar zeker wel 771 christenen afkomstig uit Salas, Solan Dawang en Bonfia (Noord Seram) gedwongen zijn zich te bekeren tot het Islam geloof.

Situatie nu

ZEER GESPANNEN !!!!!!!!!!!!!!

Ambon, 13-06-2001 (ambon tijd 10.00 uur)

Paulien Joel-Parera

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie