Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Railion en EDS ondertekenen Service Level Agreement

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CONTACT: A.M. van den Hoff
(alex.hoff@eds.com)
0031-181-502336

Railion en EDS ondertekenen meerjarig Service Level Agreement voor Application & Computer Services

Maarssen, 13 juni 2001

Op 13 juni 2001 tekenden de heer A.H.J.P. van de Klundert (financieel directeur) van Railion en de heer R.G. Kusters (Client Delivery Executive) van EDS een driejarige overeenkomst voor application- en systems management (mainframe, midrange & NT) ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen van Railion. De heer R. Zant (IT-manager Railion) gaf daarbij aan dat Railion dit SLA ziet als een herbevestiging van het preferred suppliership van EDS.

Concreet houdt dit SLA voor EDS in dat zij borg staat voor het beheer en ondersteuning van applicaties en technische infrastructuur voor het Primair Logistiek proces, het Transportmanagementproces, en de processen Planning, Financieel, Data- en Telecommunicatie.

Railion is een internationaal opererende transportonderneming met als kernactiviteit railvervoer. Railion vervoert een grote diversiteit aan producten. Zoals bijvoorbeeld staal, kolen, ertsen, papier, hout, auto's, wasmachines, voedingsmiddelen, computers en een breed scala aan (petro)chemische producten. Bovendien rijdt Railion jaarlijks enige miljoenen containers en wissellaadbakken door Europa. Op de geliberaliseerde Europese transportmarkt wil Railion vooral kwaliteit leveren. Snellere doorgaande treinen en innoverende logistieke producten op de rails zetten. Dankzij verbeterde tracking en tracing systemen kan Railion extra aandacht besteden aan effectieve informatievoorziening en persoonlijke service. Railion is het resultaat van de fusie tussen DB Cargo AG, NS Cargo NV en DSB Gods en daarmee het eerste echte internationale railbedrijf in Europae taak van Railinfrabeheer is het innoveren, bouwen, in standhouden en beheren van de railinfrastructuur. Sinds 1995 verzorgt EDS een groot deel van de IT-activiteiten van de NS-groep, haar taakorganisaties en een aantal gerelateerde ondernemingen. EDS heeft in haar bestaan enorm veel kennis opgebouwd op het gebied van complexe logistieke en verkeersleidingsystemen en mag hiermee ook een aantal luchthavens en luchtvaartmaatschappijen tot haar klanten rekenen. EDS is wereldwijd al meer dan 37 jaar een toonaangevend IT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer en ontwikkeling. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2000 realiseerde de onderneming een omzet van $19,2 miljard. EDS en A.T.-Kearney (management consultancy) zijn actief in 55 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. In Nederland is EDS onder meer gevestigd in Capelle a/d IJssel, Leidschendam, Spijkenisse, Maarssen, Leeuwarden en Veenendaal. Tot haar Nederlandse clientèle behoren bedrijven zoals AEGON, de NS, DSM, Rijkswaterstaat en NUON. Voor informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of op www.eds.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie