Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 13 juni 2001

Beroving portemonnee uit handtas Hillegom (D1) Politie zoekt getuigen
Een 30-jarige vrouw uit Hillegom is op maandag 11 juni omstreeks 12.30 uur beroofd van haar portemonnee. De vrouw was in een warenhuis aan de Hoofdstraat toen in een onbewaakt moment haar portemonnee uit haar handtas werd genomen. De vrouw kreeg later van een man haar portemonnee terug. Deze had hem weer van een vrouw die had gezien dat de portemonnee werd weggegooid. Uit de portemonnee ontbreekt alleen nog een geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen met name met de man en de vrouw die de portemonnee teruggaven. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hillegom, telefoonnummer 0900 8844.

Aanhouding verdachten bedreiging Noordwijk (D1) De politie heeft op maandag 11 juni omstreeks 14.55 uur twee mannen van 19 en 20 jaar uit Aalsmeer aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapengelijkend voorwerp. De mannen reden eerder die dag in een personenauto met hoge snelheid over de Provincialeweg N206 in de richting van Noordwijk. Op de N206 reden zij andere weggebruikers van de kant. Aan het einde van de afrit in de richting van de Beeklaan claxoneerde een 39-jarige automobilist uit Noordwijk naar het voertuig om ze op hun rijgedrag te wijzen. Verderop ter hoogte van een informatiebord werd de Noordwijker door de mannen bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. De Noordwijker reed hierop door, gevolgd door de twee verdachten. Toen de Noordwijker in de richting reed van het politiebureau staakten de twee de achtervolging. De inmiddels gealarmeerde politie hield de twee verdachten na een achtervolging aan op de Rijksweg A44 ter hoogte van Abbenes. Eerder tijdens de zoekactie naar de verdachten controleerde de politie een 47-jarige automobilist uit Noordwijk voor zijn woning. De auto van de Noordwijker kwam overeen met het opgegeven signalement. Bij de controle werd duidelijk dat het niet om een betrokkene ging.

Onder invloed rijden Voorhout (D1) De politie hield op dinsdag 12 juni rond 15.00 uur op de Schoutenlaan een 59-jarige autombobilist uit Noordwijkerhout aan. De man had te veel gedronken. Bij de ademanalyse kwam hij tot 305 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbraak in woning Hillegom (D1) Op dinsdagmiddag 12 juni werd ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Om binnen te komen werd een deur van de woning opengebroken. Uit de woning wordt een portemonnee met pasjes en worden enkele sieraden vermist.

Inbraak in woning Noordwijkerhout (D1) In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juni werd ingebroken in een woning aan de Gooweg. Om binnen te komen werd een ruit van de woning ingeslagen. Uit de woning wordt wijn, stereoapparatuur, een fototoestel, kleding en worden toiletartikelen vermist.

Snoeien van klimplant loopt verkeerd af Sassenheim (D2) Het snoeien van een klimplant liep op dinsdag 12 juni rond 19.15 uur verkeerd af voor een 73-jarige bewoonster aan de Baanbrekersweg. Met een ladder klom zij op het dak van een schuur. Vervolgens plaatste zij de ladder tot daar en klom verder naar boven. Door onbekende oorzaak ging het mis en ging zij met ladder en al onderuit. Daarbij kwam zij terecht op het dak van de schuur. De brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw van het dak te takelen. Met onbekend letsel is zij vervolgens overgebracht naar het LUMC.

Auto vliegt in de brand Warmond (D2) De auto van een 20-jarige bewoner uit Warmond vloog op dinsdag 12 juni rond 19.15 uur op de Meerrustlaan plotseling in de brand. De eigenaar merkte onder het rijden dat er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam en stopte. Er was voor de man daarna geen houden meer aan. De brandweer bluste het vuur. De auto moet als verloren beschouwd worden.

Aanhouding Hazerswoude-Dorp (D3) De politie heeft dinsdagmiddag 12 juni een 31-jarige inwoner van Hazerswoude-Dorp aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg zondagavond in een café aan het Ambachtsplein ruzie met zijn ex-vriendin en duwde haar door de glazen voordeur van de horeca-gelegenheid. De vrouw, 19-jaar en ook in Hazerswoude-Dorp woonachtig, raakte hierbij gewond aan haar arm en rug en deed de volgende ochtend aangifte bij de politie. De ex-vriend is op uitnodiging naar het politiebureau gekomen, waar hij werd aangehouden. Na te zijn verhoord is de man weer in vrijheid gesteld.

Onder invloed Hoogmade (D3) Nabij het Pieter van Hemerenplantsoen heeft de politie woensdagmorgen 13 juni 01:20 uur een 34-jarige inwoner van Hoogmade aangehouden. Bij een routinecontrole werd de man, die met de auto door Hoogmade reed, aan de kant gezet. Eerst wilde de automobilist geen medewerking aan een blaastest verlenen. Toen hij toch blies, werd een gehalte van 655 ug/l; meer dan anderhalf promille, vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De twee agenten hebben de man een lift naar zijn huis gegeven.

Jongen van telefoon beroofd Leiden (D4) Een 15-jarige jongen uit Voorschoten is dinsdagmiddag 12 juni omstreeks 15.30 uur op het Lammenschanspark van zijn telefoon beroofd. Hij werd door drie jongens aangesproken. Hij stapte van zijn fiets af waarop zijn telefoon uit zijn broekzak werd gehaald door een van de jongens. Toen hij hier iets van zei, bedreigde de jongen die hem de telefoon afnam, het slachtoffer met een mes. Hierna is het drietal ervan door gegaan. De jongen met het mes was tussen de 15 en 20 jaar oud, was tussen de 1.74 en 1.80 meter, donkere huidskleur, gouden voortand in het bovengebit.

Mishandeling Leiden (D4) Een 32-jarige Leidse is dinsdag 12 juni omstreeks 17.00 uur mishandeld door een onbekende man. Zij wilde met de auto vanaf de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van het Van Riebeeckhof de ventweg inrijden. Hierbij versperde een fietser de weg. Toen ze hem vroeg de weg vrij te maken, sloeg hij met zijn fiets op haar auto. De Leidse stapte uit de auto waarop de onbekende man haar in het gezicht sloeg en in haar buik trapte. Hierop is hij in de richting van de Irenestraat gefietst.

Jongen mishandeld Alphen a/d Rijn (D5) Een 14-jarige jongen is dinsdag 12 juni omstreeks 18.00 uur in en bij de lift in een flatgebouw aan de Stortemelk mishandeld door een andere jongen. Het slachtoffer zou zonder aanleiding zijn geslagen en bij de keel zijn gepakt door de dader. Ook werd hij meerdere keren met het hoofd tegen de muur aangeslagen. Aan de mishandeling hield hij enkele bulten op het hoofd over.

Insluiping Alphen aan den Rijn (D5) Bij het oplopen van de temperatuur, is de verleiding groot om in de nacht een raam open te laten. Voor inbrekers is dit een gemakkelijke entree. De politie raadt daarom aan inklimbeveiligingen aan te brengen voor ramen die van buiten eenvoudig te bereiken zijn. In een woning aan de Grashof is in de nacht van maandag op dinsdag ingeslopen. Zonder veel schade kon de inbreker door een open raam naar binnen, waarna hij audio- en video-apparatuur stal.

Oude vrouw bedrogen Alphen aan den Rijn (D5) Dinsdagmiddag 12 juni kreeg een 81-jarige vrouw een voor haar onbekende vrouw aan de deur van haar woning nabij het Bospark. De onbekende vrouw hing een verhaal op over De Zonnebloem en vroeg of de vrouw voor het goede doel pleisters wilde kopen. Zij heeft blijkbaar goed opgelet waar de bejaarde vrouw het geld pakte, want toen ze na een praatje en een kop koffie en een aantal malen toiletgebruik wegging, was er paar honder gulden gestolen uit de slaapkamer. Kort nadat de vrouw vertrokken was, viel de diefstal op doordat een stoelkussen, waarin de oude vrouw haar geld bewaarde, weg was. De vrowu heeft de politie gebeld en heeft aangifte gedaan. De blanke vrouw zou ongeveer 60-jaar zijn, droeg een rose jas en had het lange haar in een staart.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Op de Zegerbaan is dinsdagavond 12 juni rond 18:30 uur een verkeersongeval gebeurd. Een 64-jarige man uit Alphen reed met de personenauto in de richting van zijn woonplaats, toen hij te laat de filevorming voor hem opmerkte. De man botste op de auto voor hem, die van de weg afschoot en tegen een boom in de berm knalde. Doordat de bestuurder van deze auto, een 20-jarige man uit Alphen, geen veiligheidsgordel droeg, kwam hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Voor medische behandeling is hij door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis overgebracht. De 64-jarige automobilist bleef ongedeerd.

Onder invloed Gouda (D7) Een 27-jarige Pool is dinsdagmiddag 12 juni omstreeks 15.00 uur op de Nieuwe Gouwe oostzijde aangehouden wegens rijden onder invloed. Tevens bleken drie van de vier banden van de auto bijna geen profiel meer te hebben. Voor beide feiten kreeg de man een boete opgelegd van f 575,-.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...