Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Datum: 13 juni 2001

Beroving portemonnee uit handtas Hillegom (D1) Politie zoekt getuigen
Een 30-jarige vrouw uit Hillegom is op maandag 11 juni omstreeks 12.30 uur beroofd van haar portemonnee. De vrouw was in een warenhuis aan de Hoofdstraat toen in een onbewaakt moment haar portemonnee uit haar handtas werd genomen. De vrouw kreeg later van een man haar portemonnee terug. Deze had hem weer van een vrouw die had gezien dat de portemonnee werd weggegooid. Uit de portemonnee ontbreekt alleen nog een geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met getuigen met name met de man en de vrouw die de portemonnee teruggaven. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Hillegom, telefoonnummer 0900 8844.

Aanhouding verdachten bedreiging Noordwijk (D1) De politie heeft op maandag 11 juni omstreeks 14.55 uur twee mannen van 19 en 20 jaar uit Aalsmeer aangehouden op verdenking van bedreiging met een vuurwapengelijkend voorwerp. De mannen reden eerder die dag in een personenauto met hoge snelheid over de Provincialeweg N206 in de richting van Noordwijk. Op de N206 reden zij andere weggebruikers van de kant. Aan het einde van de afrit in de richting van de Beeklaan claxoneerde een 39-jarige automobilist uit Noordwijk naar het voertuig om ze op hun rijgedrag te wijzen. Verderop ter hoogte van een informatiebord werd de Noordwijker door de mannen bedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. De Noordwijker reed hierop door, gevolgd door de twee verdachten. Toen de Noordwijker in de richting reed van het politiebureau staakten de twee de achtervolging. De inmiddels gealarmeerde politie hield de twee verdachten na een achtervolging aan op de Rijksweg A44 ter hoogte van Abbenes. Eerder tijdens de zoekactie naar de verdachten controleerde de politie een 47-jarige automobilist uit Noordwijk voor zijn woning. De auto van de Noordwijker kwam overeen met het opgegeven signalement. Bij de controle werd duidelijk dat het niet om een betrokkene ging.

Onder invloed rijden Voorhout (D1) De politie hield op dinsdag 12 juni rond 15.00 uur op de Schoutenlaan een 59-jarige autombobilist uit Noordwijkerhout aan. De man had te veel gedronken. Bij de ademanalyse kwam hij tot 305 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbraak in woning Hillegom (D1) Op dinsdagmiddag 12 juni werd ingebroken in een woning aan de Molenstraat. Om binnen te komen werd een deur van de woning opengebroken. Uit de woning wordt een portemonnee met pasjes en worden enkele sieraden vermist.

Inbraak in woning Noordwijkerhout (D1) In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juni werd ingebroken in een woning aan de Gooweg. Om binnen te komen werd een ruit van de woning ingeslagen. Uit de woning wordt wijn, stereoapparatuur, een fototoestel, kleding en worden toiletartikelen vermist.

Snoeien van klimplant loopt verkeerd af Sassenheim (D2) Het snoeien van een klimplant liep op dinsdag 12 juni rond 19.15 uur verkeerd af voor een 73-jarige bewoonster aan de Baanbrekersweg. Met een ladder klom zij op het dak van een schuur. Vervolgens plaatste zij de ladder tot daar en klom verder naar boven. Door onbekende oorzaak ging het mis en ging zij met ladder en al onderuit. Daarbij kwam zij terecht op het dak van de schuur. De brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw van het dak te takelen. Met onbekend letsel is zij vervolgens overgebracht naar het LUMC.

Auto vliegt in de brand Warmond (D2) De auto van een 20-jarige bewoner uit Warmond vloog op dinsdag 12 juni rond 19.15 uur op de Meerrustlaan plotseling in de brand. De eigenaar merkte onder het rijden dat er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam en stopte. Er was voor de man daarna geen houden meer aan. De brandweer bluste het vuur. De auto moet als verloren beschouwd worden.

Aanhouding Hazerswoude-Dorp (D3) De politie heeft dinsdagmiddag 12 juni een 31-jarige inwoner van Hazerswoude-Dorp aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg zondagavond in een café aan het Ambachtsplein ruzie met zijn ex-vriendin en duwde haar door de glazen voordeur van de horeca-gelegenheid. De vrouw, 19-jaar en ook in Hazerswoude-Dorp woonachtig, raakte hierbij gewond aan haar arm en rug en deed de volgende ochtend aangifte bij de politie. De ex-vriend is op uitnodiging naar het politiebureau gekomen, waar hij werd aangehouden. Na te zijn verhoord is de man weer in vrijheid gesteld.

Onder invloed Hoogmade (D3) Nabij het Pieter van Hemerenplantsoen heeft de politie woensdagmorgen 13 juni 01:20 uur een 34-jarige inwoner van Hoogmade aangehouden. Bij een routinecontrole werd de man, die met de auto door Hoogmade reed, aan de kant gezet. Eerst wilde de automobilist geen medewerking aan een blaastest verlenen. Toen hij toch blies, werd een gehalte van 655 ug/l; meer dan anderhalf promille, vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De twee agenten hebben de man een lift naar zijn huis gegeven.

Jongen van telefoon beroofd Leiden (D4) Een 15-jarige jongen uit Voorschoten is dinsdagmiddag 12 juni omstreeks 15.30 uur op het Lammenschanspark van zijn telefoon beroofd. Hij werd door drie jongens aangesproken. Hij stapte van zijn fiets af waarop zijn telefoon uit zijn broekzak werd gehaald door een van de jongens. Toen hij hier iets van zei, bedreigde de jongen die hem de telefoon afnam, het slachtoffer met een mes. Hierna is het drietal ervan door gegaan. De jongen met het mes was tussen de 15 en 20 jaar oud, was tussen de 1.74 en 1.80 meter, donkere huidskleur, gouden voortand in het bovengebit.

Mishandeling Leiden (D4) Een 32-jarige Leidse is dinsdag 12 juni omstreeks 17.00 uur mishandeld door een onbekende man. Zij wilde met de auto vanaf de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van het Van Riebeeckhof de ventweg inrijden. Hierbij versperde een fietser de weg. Toen ze hem vroeg de weg vrij te maken, sloeg hij met zijn fiets op haar auto. De Leidse stapte uit de auto waarop de onbekende man haar in het gezicht sloeg en in haar buik trapte. Hierop is hij in de richting van de Irenestraat gefietst.

Jongen mishandeld Alphen a/d Rijn (D5) Een 14-jarige jongen is dinsdag 12 juni omstreeks 18.00 uur in en bij de lift in een flatgebouw aan de Stortemelk mishandeld door een andere jongen. Het slachtoffer zou zonder aanleiding zijn geslagen en bij de keel zijn gepakt door de dader. Ook werd hij meerdere keren met het hoofd tegen de muur aangeslagen. Aan de mishandeling hield hij enkele bulten op het hoofd over.

Insluiping Alphen aan den Rijn (D5) Bij het oplopen van de temperatuur, is de verleiding groot om in de nacht een raam open te laten. Voor inbrekers is dit een gemakkelijke entree. De politie raadt daarom aan inklimbeveiligingen aan te brengen voor ramen die van buiten eenvoudig te bereiken zijn. In een woning aan de Grashof is in de nacht van maandag op dinsdag ingeslopen. Zonder veel schade kon de inbreker door een open raam naar binnen, waarna hij audio- en video-apparatuur stal.

Oude vrouw bedrogen Alphen aan den Rijn (D5) Dinsdagmiddag 12 juni kreeg een 81-jarige vrouw een voor haar onbekende vrouw aan de deur van haar woning nabij het Bospark. De onbekende vrouw hing een verhaal op over De Zonnebloem en vroeg of de vrouw voor het goede doel pleisters wilde kopen. Zij heeft blijkbaar goed opgelet waar de bejaarde vrouw het geld pakte, want toen ze na een praatje en een kop koffie en een aantal malen toiletgebruik wegging, was er paar honder gulden gestolen uit de slaapkamer. Kort nadat de vrouw vertrokken was, viel de diefstal op doordat een stoelkussen, waarin de oude vrouw haar geld bewaarde, weg was. De vrowu heeft de politie gebeld en heeft aangifte gedaan. De blanke vrouw zou ongeveer 60-jaar zijn, droeg een rose jas en had het lange haar in een staart.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5) Op de Zegerbaan is dinsdagavond 12 juni rond 18:30 uur een verkeersongeval gebeurd. Een 64-jarige man uit Alphen reed met de personenauto in de richting van zijn woonplaats, toen hij te laat de filevorming voor hem opmerkte. De man botste op de auto voor hem, die van de weg afschoot en tegen een boom in de berm knalde. Doordat de bestuurder van deze auto, een 20-jarige man uit Alphen, geen veiligheidsgordel droeg, kwam hij met zijn hoofd tegen de voorruit. Voor medische behandeling is hij door de ambulance naar het Rijnland ziekenhuis overgebracht. De 64-jarige automobilist bleef ongedeerd.

Onder invloed Gouda (D7) Een 27-jarige Pool is dinsdagmiddag 12 juni omstreeks 15.00 uur op de Nieuwe Gouwe oostzijde aangehouden wegens rijden onder invloed. Tevens bleken drie van de vier banden van de auto bijna geen profiel meer te hebben. Voor beide feiten kreeg de man een boete opgelegd van f 575,-.

Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie