Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie Economie Landbouw en Europa naar Brussel

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Commissie Economie Landbouw en Europa brengt werkbezoek aan BrusselPersbericht, 7 juni 2001

Commissie Economie Landbouw en Europa brengt werkbezoek aan Brussel Dinsdag 12 en woensdag 13 juni aanstaande brengen gedeputeerde Bob Verburg en de statencommissie Economie Landbouw en Europa (ELE) een werkbezoek aan Brussel.
Tijdens dit werkbezoek zal de statencommissie deelnemen aan het symposium "Toetreding van Midden- en Oost-Europa tot de Europese Unie en de provincie Noord-Holland".
Sprekers tijdens dit symposium zijn de heer Rothacher van de Europese Commissie en de heer Kaliff, voorzitter van het raadgevend comité. Daarnaast zal de heer Bout van de Europese werkgeversorganisatie het woord voeren.
Behalve het symposium woont de statencommissie een vergadering bij van het Comité van de regio's een belangrijk adviesorgaan voor de Europese Commissie. Het Comité bestaat uit 222 bestuurders uit 15 lidstaten van de Europese Unie. Gedeputeerde Verburg is lid van het Comité.

Toetreding van Midden- en Oost-Europa is voor de gedeputeerde en de statencommissie een actueel onderwerp daar gedeputeerde Verburg op zoek is naar een regionale samenwerkingspartner in Polen. GS hebben dinsdag 29 mei j.l. besloten naar een geschikte Poolse regio op zoek te gaan om internationale regionale samenwerking gestalte te geven. Deze samenwerking moet gaan dienen als een pilotproject in het kader van het buitenlands economisch beleid van de provincie. Gedeputeerde Verburg en de statencommissie worden in dit kader ook ontvangen op de Poolse ambassade.

Print persbericht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie