Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer aandacht voor ondernemen in het cultureel onderwijs

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 086
Datum: 12-06-2001

MEER AANDACHT NODIG VOOR ONDERNEMERSCHAPSVAARDIGHEDEN IN HET CULTUREEL ONDERWIJS

Studenten in het cultureel onderwijs worden onvoldoende voorbereid op toekomstig ondernemerschap. Creativiteit en commercialiteit staan vaak in culturele opleidingen haaks op elkaar.
Dit is een van de redenen waarom de Commissie Ondernemerschap en Onderwijs een expert meeting organiseert om te bevorderen dat in culturele studies meer aandacht komt voor ondernemerschapsvaardigheden.
Woensdag 13 juni wordt de expertmeeting 'Ondernemerschap en Cultureel Onderwijs' geopend door een debat tussen staatssecretaris Ybema, ministerie van Economische Zaken, en staatssecretaris Van Der Ploeg, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Daarna vinden er workshops en discussies plaats tussen cultureel ondernemers, docenten, studenten en onderwijsdirecteuren.

De commissie Ondernemerschap en Onderwijs, vorig jaar in het leven geroepen door minister Hermans, ministerie OC&W en staatssecretaris Ybema, heeft als taak het ondernemerschap in het onderwijs te bevorderen. Voor meer informatie over deze commissie www.lerenondernemen.nl


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie