Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding reeks HP Netaction Solutions

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard

Keywords: "HP

country

hp nederland producten & diensten onderhoud oplossingen kopen

spacer
hp invent
corner persberichten corner
zoek zoek
neem contact op neem contact op
persberichten
persberichtenarchief
perscontacten
corner corner
spacer
hp nederland persbericht
Print Arrow print versie

HP VERSNELT JAVA-ONTWIKKELING

Uitbreiding reeks HP Netaction Solutions en samenwerking met Hitachi

Amstelveen, 13 juni 2001 Hewlett-Packard breidt de HP Netaction softwaresuite uit met twee nieuwe oplossingen voor Java-ontwikkelaars. Daarnaast is HP een samenwerking aangegaan met Hitachi ULSI Systems Co. om ontwikkelaars van mobiele producten een geïntegreerde hardware-softwareomgeving te kunnen bieden. Tenslotte kondigt HP sponsoring aan van de populaire website voor ontwikkelaars van mobiele producten, anywhereyougo.com.

HP Netaction Internet Operating Environment
De HP Netaction Internet Operating Environment (IOE) bestaat uit een geïntegreerde reeks flexibele, modulaire softwareproducten en
-oplossingen voor internet. Deze producten en oplossingen vormen de basis voor de ontwikkeling, integratie en inzet van servicegerichte computing. Centraal bij HP Netaction IOE staan de op XML-gebaseerde middlewareproducten die Java 2 Enterprise Edition (J2EE)-gecertificeerd zijn. Op dit moment zijn dat het HP Core Services Framework en de HP Internet Server.

De HP-technologie helpt Java-ontwikkelaars sneller en eenvoudiger service-gerichte oplossingen te ontwikkelen, te integreren en in te zetten. Dit voorkomt dat oplossingen al verouderd zijn tegen de tijd dat ze kunnen worden ingezet op het zich snel ontwikkelende Java-platform.

HP Core Services Framework
HP Core Services Framework (CSF) is een platform voor het koppelen van Java-applicatiediensten. HP CSF maakt snelle, modulaire inbouw mogelijk van Java-diensten en APIs in nieuwe en bestaande applicaties. Hierdoor kunnen ontwikkelaars tegemoet komen aan de markteisen en sneller applicaties op de markt brengen. HP CSF is door de Java Services Framework (JSR 111) Expert Group geaccepteerd als basistechnologie. HP CSF is vanaf eind juni gratis te downloaden op www.hp.bluestone.com .

HP Internet Server
HP Internet Server is HPs eerste implementatie van een applicatieserver op HP CSF. Met de HP Internet Server breidt HP het aanbod applicatieservers verder uit. Dit aanbod bestaat onder meer uit de HP Bluestone Total-e-server 7.3. De HP Internet Server is een server op instapniveau voor ISVs en ontwikkelaars die serverapplicaties en webdiensten bouwen op basis van HTTP-communicatie. De server verwerkt Java Server Page (JSP) en Java Servlet-code snel en stabiel. Door de HP Internet Server te integreren in nieuwe of bestaande applicaties kunnen ISVs en zakelijke ontwikkelaars makkelijk snelle en betrouwbare e-services implementeren. HP Internet Server is vanaf medio juli gratis te downloaden op www.bluestone.com .

Samenwerking met Hitachi
HP levert samen met Hitachi ULSI Systems, een dochter van Hitachi, HP Netaction-oplossingen als onderdeel van een geïntegreerde hardware-softwareomgeving voor ontwikkelaars van mobiele producten.

Hitachi ULSI gaat HP Chai Appliance Platform-software integreren en verkopen met de SuperH Solution Engine van Hitachi. Deze complete ontwikkelomgeving voor producten die gebruikmaken van de Hitachi SH microprocessor is bestemd voor softwareontwikkelaars en apparatuurfabrikanten die intelligente apparaten ontwikkelen. Met de HP Chai Appliance Platform-software kunnen Java-applicaties en oplossingen voor webkoppeling en e-services worden ontwikkeld en ingezet voor apparaten.

Sponsoring portal
HP gaat de AYG website, anywhereyougo.com, sponsoren. AYG is te vinden op www.ayg.com en is een leveranciersonafhankelijk portal. Hier kunnen ontwikkelaars van mobiele applicaties elkaar treffen voor samenwerking, uitgebreide informatie en online testmogelijkheden. AYG is een van de meest bezochte sites voor ontwikkelaars van mobiele applicaties en biedt onder meer gedetailleerde content voor Java 2 Micro Edition (J2 ME), J2EE en andere mobiele technologieën

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Print Arrow print versie

Privacy verklaring Juridische voorwaarden © 1994-2001 Hewlett-Packard Company

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie