Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen GroenLinks over opslag van radio-actief afval

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 13 juni 2001 16:17

Opslag van radio-actief afval

(13 juni 2001)

Vragen van het lid M. Vos (GroenLinks) aan de minister van Economische Zaken

1. Herinnert u zich uw toezegging die u hebt gedaan bij de aanbieding van het rapport "Terugneembare berging, een begaanbaar pad?" van de commissie CORA aan de Kamer te weten, dat u de commissie Intergraal Landelijk Onderzoek Nucleair Afval (Ilona) wilt vragen hierover advies uit te brengen?

2. Heeft de commissie Ilona inmiddels initiatieven genomen om tot het opstellen van een dergelijk advies te komen?

3. Kunt u ervoor zorgdragen dat dit advies binnen afzienbare tijd aan de Kamer wordt toegestuurd? Op welke termijn kan de Kamer dit advies tegemoet zien?

4. Wordt het ministerie van VROM, dat inmiddels de verantwoordelijkheid voor beleid rond radioactief afval heeft overgenomen op enige wijze betrokken in het op te stellen advies van de commissie Ilona?

5. Deelt de minister onze mening dat er snel keuzes dienen te worden gemaakt over het toekomstige beleid inzake nucleair afval?

6. Is de minister van mening dat het op korte termijn organiseren van een maatschappelijk debat over deze keuzes een zinvolle bijdrage kan leveren bij het besluitvormingsproces?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie