Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website 'Fantastische visies op architectuur' van Stad Gent

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

W e b s i t e : ' F a n t a s t i s c h e v i s i e s o p a r c h i t e c t u u r ' E e n F l a s h m o v i e o v e r d r o m e r s , k u n s t e n a a r s e n
a r c h i t e c t u u r (13/06/2001)

URL: design.museum.gent.be/jongeren

Vorig jaar werd u de nieuwe jongerensite voorgesteld, waar op een speelse manier met de museumcollectie wordt omgegaan. De site Fantastische visies op architectuur is daar een uitbreiding van.

Waarom kiest het Museum voor Sierkunst en Vormgeving voor het thema architectuur?


1. Tijdens de tentoonstelling 250 jaar Architecten van de Academie Gent werd duidelijk dat jongeren er wel degelijk in geïnteresseerd zijn.


2. Het sluit aan bij het thema van het museum, waar heel wat archieven van architecten bewaard worden (Geo Henderick, Albert Van huffel, Pieter De Bruyne, Gaston Eysselinck).


3. Architectuur is het fysieke kader waarin vormgeving wordt geplaatst.


4. Architectuur is de vormgeving van onze woon- en werkomgeving.
Omdat het museum vormgeving hoog in het vaandel draagt, is bij het concept van de site dan ook niet over één nacht ijs gegaan. De keuze van Flash is daarbij niet toevallig. Bij het verwerken van beeldmateriaal is dit de ideale oplossing. Het geheel is filmisch, de beelden vloeien mooier in elkaar over.

Als je de site opent, zie je als openingstitel visual storys - architectuur. De site kadert in een reeks, waarvan dit het eerste deel is. In de toekomst wordt ze uitgebreid met andere items. Dit zullen vooral aspecten van vormgeving zijn, zoals bijvoorbeeld design en kunstambachten.

Inhoudelijk heeft de site weinig uitleg nodig. Het is een virtuele tentoonstelling over architectuur, die associatief en gevoelsmatig is samengesteld.

Op de site worden 10 verhalen over architectuur getoond. De themas zijn:


1. De ultieme droom2. Devils and Angels3. De Goede en De Slechte Stad


4. De Hoogmoed


5. Avenue des Tours6. De Verticale Stad


7. De Metropool


8. De Uitwisseling


9. De Verleiding


10. Naar de Toekomst

Het is de bedoeling dat elke bezoeker zelf linken legt, de beelden zelf interpreteert. Wij willen geen voorgekauwde verhaaltjes verzinnen over deze themas, die voor iedereen andere associaties oproepen.

Concept en realisatie: Thomas Mistiaen in samenwerking met de Educatieve Dienst van het Museum voor Sierkunst en Vormgeving

Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen

Informatie


- Museum voor Sierkunst en Vormgeving, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent, tel. (09)267 99 99, fax (09)224 45 22, e-mail (museum.design@gent.be), website: design.museum.gent.be/jongeren


- Thomas Mistiaen, tel. (09)233 26 54, e-mail (vlw@pandora.be)
Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie