Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stad Gent steunt biologische landbouw

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

S t a d G e n t g a a t b i o / S t a d G e n t s t e u n t b i o l o g i s c h e l a n d b o u w (08/06/2001)

Stad Gent ondertekent op woensdag 13 juni de Platformtekst van de campagne 10 op 10 voor de biologische landbouw. Met de ondertekening geeft het Gentse Stadsbestuur te kennen de doelstelling van een groei van de biologische landbouw tot 10% tegen 2010 te ondersteunen. Dit jaar organiseert de Stad Gent een biologische maaltijd voor het stadspersoneel en een biomarkt op het Woodrow Wilsonplein.

Van 11 tot en met 17 juni organiseert het Vlaams Platform voor de Biologische Landbouw voor de derde maal de Week van de Biologische Landbouw. Om deze campagne te ondersteunen organiseert de Stad Gent op
woensdag 13 juni van 11.30 tot 14 uur een heuse bio-happening aan het Woodrow Wilsonplein. Ruim 300 Gentse stadsambtenaren zullen tussen 11.30 en 14 uur kunnen genieten van een biologische lunch in een sfeervolle tent in het Zuidpark vlakbij het Administratief Centrum. Om 13 uur ondertekenen de heer Lieven Decaluwe, schepen van Milieuzaken, Gezondheidsbeleid en Openbaar Groen en de heer Daniël Termont, schepen van de Haven, Economie en Feestelijkheden, namens het stadsbestuur de Platformtekst van de campagne 10 op 10 voor de biologische landbouw. Dit gebeurt in aanwezigheid van Wim Vandenberghe, voorzitter van Bioforum, de koepelorganisatie van de biosector in Vlaanderen. Stad Gent neemt zich voor de biosector in de eerste plaats te ondersteunen door actieve sensibilisatie.

Van 12 tot 14 uur kan het publiek ook een kijkje gaan nemen op de biomarkt op het Woodrow Wilsonplein. Voorbijgangers kunnen er proeven van heerlijke biologische hapjes, zuivel-producten, koffie, groenten en fruit, enz. Er zijn ook infostands over biologische landbouw.

Zo is de provincie Oost-Vlaanderen vertegenwoordigd met een infokraampje over initiatieven in verband met biologische en duurzame land- en tuinbouw. De biomarkt is een samenwerking tussen de Stad Gent en het Gents Milieufront.

De ondersteuning van de biologische landbouw is vooral gekaderd in het streven van de Stad Gent naar een duurzaam gemeentelijk beleid. Het hanteren van milieuvriendelijke landbouwmethoden maakt van de biologische landbouw een duurzame, toekomstgerichte landbouw. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en dankzij de bodemzorg treedt er geen bodemdegradatie op. De biolandbouw leent zich prima voor natuur- en landschapsontwikkeling, heeft positieve effecten op de biodiversiteit en laat ruimte voor landschapselementen.

Het Vlaams Platform voor de Biologische Landbouw bestaat uit 162 organisaties (milieu- en consumentenverenigingen, derdewereldverenigingen, gemeentebesturen, gemeentelijke milieuraden, enz.) Hoofddoelstelling van het Platform is dat tegen 2010 in heel Vlaanderen 10% van alle landbouw biologisch is. Die doelstelling is echter nog lang niet gehaald. Op dit moment wordt in Vlaanderen slechts 0,55% van de totale landbouwoppervlakte biologisch bewerkt. De 10 op 10 campagne voor de biologische landbouw organiseert dan ook een hele reeks activiteiten tijdens de Week van de Biologische Landbouw (11-17 juni) om ervoor te zorgen dat dit percentage wordt opgetrokken.

Informatie

Aline Tyvaert, duurzaamheidsambtenaar stad Gent, p/a Dienst Leefmilieu en Natuurontwikkeling, Braemkasteelstraat 41, 9050 Gentbrugge, tel. (09)239 43 65, e-mail (aline.tyvaert@gent.be)

Bevoegd


- de heer Daniël Termont, schepen van de Haven, Economie en Feestelijkheden.


- de heer Lieven Decaluwe, schepen van Milieuzaken, Gezondheidsbeleid en Openbaar Groen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie