Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbod gebruik chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Gebruik chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen verboden
Bron: College van Beroep voor het Bedrijfsleven 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 13-06-2001

COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET BEDRIJFSLEVEN

Persbericht

Gebruik chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen verboden

De President van het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft 12 juni 2001 besloten dat het besluit van het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) waarbij het gebruik en afleveren van bepaalde chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen werd toegestaan, met ingang van 26 juni 2001 is geschorst. Dit betekent dat het afleveren en het gebruik van deze bestrijdingsmiddelen met ingang van deze datum is verboden.

De President deed deze uitspraak op verzoek van de Stichting Zuid-Hollandse Milieufederatie en de Stichting Natuur en Milieu. Deze Stichtingen hadden bezwaar tegen een beslissing van het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) waarin werd vastgesteld dat de toelating van negen chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen op 1 november 2000 was geëindigd maar waarin werd besloten dat deze middelen nog tot 15 september 2001 mochten worden geleverd en tot 15 maart 2002 mochten worden gebruikt. De President was van oordeel dat zowel de Wet als de Europese Richtlijn die hiermee wordt uitgevoerd, alleen toestaan dat dergelijke aflever- en opgebruiktermijnen worden vastgesteld indien een toelating van een bestrijdingsmiddel wordt ingetrokken of indien sprake is van een hiermee vergelijkbare plotselinge beëindiging van de toelating. De toelating van de negen chloorthalonilhoudende bestrijdingsmiddelen verliep volgens het College voor de toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) van rechtswege per 1 november 2000 zodat intrekking van de toelating niet aan de orde was. Bovendien oordeelde de President dat ook niet van een daarmee vergelijkbare situatie kon worden gesproken. Van een voornemen de toelating niet te verlengen is reeds enkele jaren sprake, uitmondend in het besluit van 31 oktober 2000. Daarin stelde het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB), na een inhoudelijke toetsing, voornemens te zijn de toelating van de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie