Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 09.30 uur
Politie rolt hennepplantages op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Maandagmiddag 11 juni heeft de politie in twee schuren ruim 2000 hennepplanten aangetroffen.

Omstreeks kwart over één hebben agenten in meerdere panden aan de Groeneweg een onderzoek ingesteld in verband met de vermoedelijke aanwezigheid van een hennepplantage. Nadat er op hun aanbellen bij de woningen niet werd gereageerd, troffen zij in twee schuren aan de achterzijde twee hennepplantages aan.

In één schuur werden 1140 planten aangetroffen en in een tweede schuur troffen agenten 925 hennepplanten aan. Beide schuren werden door de politie leeggehaald en alle lampen met toebehoren werden in beslag genomen.

Dinsdagmorgen 12 juni werden de twee eigenaren van de schuren door de politie aangehouden. Het betreft een 67-jarige man en een 36-jarige man, beiden inwoner van Bunschoten-Spakenburg. Na onderzoek bleek tevens dat de mannen illegaal stroom hadden betrokken van de Remu.

Beide mannen zijn na verhoor en het aanzeggen van een proces-verbaal weer heengezonden. De hennepplanten zijn vernietigd.

Bromfietser rijdt tegen boom

BAARN Dinsdagmiddag omstreeks twee uur is de bestuurster van een bromfiets tegen een boom gereden en licht gewond geraakt.

De bromfietster, een 16-jarig meisje uit Soest, reed over de Hilversumsestraatweg in de richting van Baarn. Vlak voor de kruising met de Amsterdamsestraatweg keek zij heel even achterom en botste vervolgens met haar bromfiets tegen een boom.

Door de aanrijding raakte het slachtoffer slechts licht gewond aan haar linkervoet. Zij is voor nader onderzoek per ambulance naar het Ziekenhuis Molendael vervoerd. Haar bromfiets raakte beschadigd.

Automobilist rijdt onder invloed tegen bloembak

BAARN Dinsdagmiddag is een dronken automobilist op de Brink met zijn auto tegen een bloembak gereden.

Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat een personenauto tegen een bloembak was gereden. De bestuurder, een 56-jarige man uit Lage Vuursche, weigerde mee te werken aan een blaastest.

Omdat de adem van de man naar alcohol rook, hij met een dubbele tong sprak en onvast ter been was, hebben de agenten de verdachte aangehouden. Op het bureau lukte het niet om met behulp van een ademanalyseapparaat zijn alcoholpromillage vast te stellen.

Op verzoek van de politie heeft een ingeschakelde arts bloed van de verdachte afgenomen. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur heengezonden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie