Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontvangst maatschappelijk verslag McDonald's Nederland

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

STAATSSECRETARIS HOOGERVORST ONTVANGT MAATSCHAPPELIJK VERSLAG

McDONALD'S NEDERLAND

Amsterdam, 13 juni 2001 Vanmorgen heeft staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag het eerste exemplaar van het maatschappelijk verslag van McDonald's in ontvangst genomen. Het verslag is gemaakt ter ere van dertig jaar McDonald's in Nederland. Het gaat in op de maatschappelijke activiteiten die McDonald's de afgelopen jaren binnen de Nederlandse samenleving heeft ondernomen.

Tijdens de overhandiging van het maatschappelijk verslag memoreerde Paul van der Stoel, algemeen directeur van McDonald's, in zijn inleiding aan de opening van het eerste restaurant in Nederland dertig jaar geleden in Zaandam. In dertig jaar is McDonald's in Nederland uitgegroeid tot een onderneming met 207 restaurants waar 15.000 medewerkers dagelijks aan de slag zijn om iedere week 3,5 miljoen gasten te bedienen. Hij benadrukte de filosofie van McDonald's. "Wij kiezen voor duurzame groei met oog voor mens en maatschappij. Dit betekent niet zoveel mogelijk, maar zo verantwoord en zo goed mogelijk, met inachtneming van de omgeving waarin wij zaken doen", aldus van der Stoel.

Na de overhandiging van het maatschappelijk verslag sprak Prof.Dr. H. Hummels, Hoogleraar Verantwoord Ondernemen van Universiteit Nijenrode, over de toenemende betekenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor bedrijven. De heer Hummels liet blijken een voorstander te zijn van stimuleringregelingen vanuit de overheid om bedrijven maatschappelijk verantwoord te laten ondernemen.

Het maatschappelijk verslag kijkt dertig jaar terug. In het verslag wordt stil gestaan bij de maatschappelijke elementen van de McDonald's organisatie zoals de verankering in de Nederlandse samenleving, de aandacht voor het milieu en duurzame groei. Tevens besteedt het verslag veel aandacht aan het menselijk kapitaal van McDonald's omdat zij voor een belangrijk deel het succes van de onderneming hebben bepaald en ook in de toekomst zal bepalen.

===

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie