Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toenemende belangstelling voor 'milieuvriendelijk' begraven

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Toenemende belangstelling voor 'milieuvriendelijk' begraven

Bosbegraafplaatsen, wilde bloemen in plaats van grafstenen, het stoffelijk overschot als organische compost, de belangstelling voor milieuvriendelijk begraven neemt toe.

In Engeland heeft de Church of England vrijdag 8 juni officieel de eerste bosbegraafplaats in gebruik genomen: Arbory Trust. Op de begraafplaats mogen geen grafstenen worden geplaatst en men is verplicht een biologisch afbreekbare lijkkist te gebruiken. Op het terrein van veertig hectare nabij Cambridge hebben inmiddels al tien teraardebestellingen plaatsgevonden. In Engeland zijn wel meer 'groene' begraafplaatsen, maar deze is de eerste die is opgezet vanuit de kerk. De Church of England denkt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie