Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Breda honoreren 12 kleine projecten Hart voor je buurt

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

13-06-2001

College honoreert in tweede ronde twaalf kleine projecten Hart voor je buurt

Het college van burgemeester en wethouders heeft twaalf van de twintig subsidieverzoeken gehonoreerd, die in het kader van de campagne Hart voor je buurt zijn ingediend. Het gaat om verzoeken tot een bedrag van 3.000 gulden voor kleinschalige initiatieven van bewoners die zelf actie willen ondernemen om hun buurt, wijk of dorp prettiger leefbaar te maken. Voor dit soort initiatieven is dit jaar in totaal 150.000 gulden beschikbaar. De tweede indienings- en beoordelingsronde heeft nu plaats gevonden. De laatste ronde volgt nog: vóór 1 oktober kunnen weer verzoeken voor kleine Hart voor je buurt-projecten worden ingediend.

De twaalf gehonoreerde verzoeken voldoen alle aan de criteria die gelden om voor subsidie in aanmerking te komen. Van deze aanvragen komen er vijf uit het district Zuidwest, twee uit Zuidoost, twee uit Noordwest, één uit Noordoost en twee uit het district Centrum. Het gaat in het algemeen om verzoeken voor het plaatsen van een hek en van voetbaldoeltjes, de aanleg van een jeu-de-boulesbaan en het opknappen van speelplekken.

De indieners van een subsidieverzoek voor kleinschalige projecten krijgen persoonlijk bericht van de gemeente. In een beschikking wordt gemotiveerd waarom een aanvraag is afgewezen. Tegen het collegebesluit kan beroep worden aangetekend ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB). Met de initiatiefnemers van de gehonoreerde verzoeken wordt een overeenkomst gesloten, waarin afspraken worden gemaakt over de afrekening. Komt het op uitvoering aan, dan kan men, indien gewenst, worden ondersteund door de districtsmanagers.

Breda, 13 juni 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie