Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Almere - advies multifunctioneel Corrosia

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Advies multifunctioneel Corrosia (13 juni 2001)

Versterking van het culturele klimaat in de stad. Allochtonen en jongeren die veelvuldig bezoek brengen aan een nieuw Corrosia vanwege de aansprekende programmering. Of dit kan, moet blijken uit een onderzoek dat de gemeente Almere wil inzetten over realisatie van een multifunctioneel cultureel centrum in gebouw Corrosia. Het advies wordt gevraagd aan een professional die ervaring heeft met het succesvol functioneren van dergelijke instellingen. Het college vraagt de raad op

5 juli a.s. om voor het opzetten van dit structuur- en taakplan f 100.000,- beschikbaar te stellen.

Op dit moment maken theater De Roestbak, Filmhuis Die Blechtrommel, de Cirkelgalerie en café restaurant Villa Vantuti gebruik van Corrosia. Uit het advies moet blijken hoe de huidige functies op elkaar kunnen worden afgestemd en met welke culturele functies het centrum uitgebreid kan worden. Mogelijk wordt gekozen voor een overkoepelende structuur waardoor een meer samenhangend en uitgesproken profiel van Corrosia kan worden neergezet. In Eindhoven, Amersfoort, Utrecht en Rotterdam zijn hiervan succesvolle voorbeelden te vinden. Het is de bedoeling dat het centrum een ontmoetingsplaats is voor de spelers in het culturele veld. Als alles volgens planning verloopt kan een nieuwe plan nog dit jaar worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Tijdens het onderzoek worden culturele avonden georganiseerd waarop betrokkenen gelegenheid krijgen hun mening te geven. Vertegenwoordigers van de bestaande gebruikers van Corrosia worden intensief betrokken bij de planvorming.

Tot het op te stellen structuur- en taakplan behoren naast een plan voor de invulling van het cultureel centrum ook de beheersconstructie en de tijdfasering. Een nieuwe opzet voor Corrosia past prima in het cultuurstimuleringsbeleid van de gemeente. Hierin wordt Almere Haven gezien als dé plek voor kleinschalige, experimentele functies met het kenmerk kleinschaligheid, ruimte voor experimenten en de productie van kunst. Ook de komst van het nieuwe theater in het stadscentrum, dat naar verwachting in 2004 in gebruik wordt genomen, dwong tot herbezinning op de invulling van Corrosia.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie