Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassen geluidzone Industrieterrein Nijmegen West-Weurt

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Gemeente Nijmegen, Gemeente Beuningen en Provincie Gelderland starten project "Aanpassen geluidzone Industrieterrein Nijmegen West-Weurt"

Vandaag hebben de colleges van Nijmegen en Beuningen besloten te starten met het gezamenlijke project "Aanpassen geluidzone Industrieterrein Nijmegen West-Weurt". De bedoeling van dit project is om de overschrijdingen van de geluidzone rond het industrieterrein Nijmegen West-Weurt te beëindigen en daarnaast te onderzoeken of er binnen de geluidzone nog ruimte overblijft voor toekomstige uitbreidingen en wijzigingen van bedrijven.

Via een 'zogenaamd papieren sanering' worden de geluidsvoorschriften van een deel van de bedrijven op het industrieterrein aangepast. Dit houdt in dat de overheid bij bedrijven op het industrieterrein die een relevante bijdrage leveren aan de overschrijding van de geluidzone, een geluidsonderzoek gaat doen. Daarin zal onderzocht worden of die bedrijven ruimere geluidsvoorschriften hebben dan ze in werkelijkheid nodig hebben. Als dat het geval is, zullen de geluidsvoorschriften worden aangepast aan de werkelijke situatie. De overschrijdingen van de geluidzone hebben echter niet geleid tot extra geluidklachten van omwonenden. Dit komt omdat de daadwerkelijke geluidproductie van het industrieterrein namelijk lager is dan de theoretisch berekende geluidproductie. De overheid streeft ernaar de uitvoering van dit project in goed overleg met de betrokken bedrijven te realiseren. De opzet en uitvoering van het project gebeurt in overleg met onder andere de Kamer van Koophandel, het bestuur van de Industriële Kring Nijmegen en het bestuur van de Bedrijvenvereniging Westkanaaldijk Sluis. Er zullen eind augustus/begin september 2001 voorlichtingsavonden worden georganiseerd voor de bedrijven die met het project te maken krijgen. De overige bedrijven die gevestigd zijn op het geluidgezoneerde industrieterrein zullen rond die tijd een informatiebrief ontvangen. Deelnemende bedrijven zullen geen nadeel ondervinden van het project. De akoestische onderzoeken worden betaald door de overheid. Het project zal naar verwachting eind 2002 zijn afgerond, waarna formalisering volgt via een bestemmingsplan-procedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie