Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres 2001: unanieme steun voor vernieuwing FNV

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV


Congres 2001: Unanieme steun voor vernieuwing FNV

Het FNV-congres heeft vanochtend de weg vrijgemaakt voor een ingrijpende vernieuwing van het vakbondswerk. Vlak voor 11 uur stemden afgevaardigden van de 14 FNV-bonden unaniem voor het vernieuwingsplan Samen doen wat samen kan.

Met de steun voor Samen doen wat samen kan wil de FNV beter inspelen op behoeften van de moderne werknemer. Die kan in de nabije toekomst ook voor financieel advies bij de vakbond terecht. Daarbij gaat de virtuele vakbeweging, die de bereikbaarheid van de FNV moet verbeteren, een belangrijke rol spelen. FNV-leden kunnen dan via het internet hun zaken regelen.

Nieuw is dat niet-leden tegen betaling speciale diensten kunnen bestellen bij de FNV.

De vernieuwing van de FNV voorziet verder in een ingrijpende herziening van de interne FNV-organisatie. Vakcentrale en bonden gaan meer samenwerken. Dit drukt niet alleen de kosten, maar vergroot ook de herkenbaarheid van de FNV.

Hetzelfde geldt voor de vertegenwoordiging van de FNV in de regios en de steden. De organisatie hiervan verandert drastisch. In 7 plaatsen komen vakbondscentra waar vakcentrale, FNV Ledenservice en een aantal bonden zich met een gezicht aan de regio presenteren. Dit najaar wordt in Bergen op Zoom het eerste centrum geopend.

Verder zijn er vergevorderde plannen om rond 2005 de hoofdkantoren van vakcentrale, FNV Ledenservice en groot aantal bonden in Woerden te huisvesten.

Het congres benoemt vanmiddag een nieuw federatiebestuur. Naast voorzitter Lodewijk de Waal zijn - op bestuurder Henk Muller na - alle zittende bestuurders kandidaat. Henk Muller gaat na 40 jaar vakbondswerk met pensioen. Zijn takenpakket wordt verdeeld over de andere bestuurders. Het federatiebestuur telt dan 6 leden.


- Meer nieuws en achtergronden over het FNV-congres op de speciale congressite.

13 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie