Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start twee anti-drugsprojecten in Enschede Noord

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

start van twee anti-drugsprojecten in Enschede Noord

Enschede, 13 juni 2001

Met de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomsten tussen Tactus en de gemeente Enschede Stadsdeel Noord, heeft Jan Bron, Stadsdeelmanager Noord, op dinsdag 12 juni 2001 het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van twee grote anti-drugsprojecten in Enschede Noord. De ondertekening vond plaats bij Tactus, instelling voor verslavingszorg.

Het eerste is een project van drie jaar waarbij kinderen van groep 8 op de basisscholen les krijgen in het leren herkennen en omgaan met de verleidingen van verslavingen, zoals roken, alcohol en vooral drugs, door middel van informatieve lessen. Deze lessen zijn ontwikkeld door het Trimbos Instituut en worden verzorgd door een consulent van de GGD, maar uiteindelijk moet, na drie jaar, de leerkracht van groep 8 van de basisschool zelfstandig de lessen kunnen verzorgen. Daarnaast is in samenwerking met Tactus, GGD, Concordia Kunst & Cultuur en Papageno Mime & Muziektheater het Plus-pakket ontwikkeld. Daarbij wordt onder andere door theatervoorstellingen de kinderen op speelse wijze geleerd 'sterk in je schoenen te staan', 'weerbaar te zijn' en 'nee' te durven zeggen tegen drugs en andere verslavende middelen.

Het tweede project is Support Enschede Noord. Een samenwerkingsverband tussen Openbaar Ministerie, Politie Noord, Tactus, Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, Algemeen Maatschappelijk Werk en Stadsdeelmanagement Noord. Doel is de overlast, veroorzaakt door harddrugsverslaafden, meetbaar terug te dringen door integrale trajectbegeleiding van deze harddrugsgebruikers door medewerkers van Tactus. De meerwaarde van het project zit hem in het feit dat informatiestromen van de betrokken partners op elkaar worden afgestemd waardoor beter inzicht in de problematiek en de daaropvolgende oplossingen wordt verkregen.

Het project, dat wordt uitgevoerd in Enschede Noord, heeft een voorbeeldfunctie voor geheel Enschede als het gaat om de integrale aanpak van harddrugsverslaafden.

Beide projecten worden mede mogelijk gemaakt dankzij een extra financiële impuls van het Ministerie van Justitie, naar aanleiding van de vuurwerkramp van vorig jaar.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie