Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale bijdrage voor nieuwbouw Omroep Flevoland

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Zwemwater

Provinciale bijdrage voor nieuwbouw Omroep Flevoland

De provincie Flevoland is bereid om voor het bedrijfsonderdeel televisie 1 miljoen gulden bij te dragen aan een nieuw gebouw van Omroep Flevoland in Lelystad, waar zowel de radio- als de televisieafdeling van de omroep worden gevestigd. Het college van Gedeputeerde Staten stelt aan Provinciale Staten voor om dit bedrag in de vorm van een subsidie aan Omroep Flevoland te verstrekken. Als Provinciale Staten met dit voorstel in september akkoord gaan, zal ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen 1 miljoen gulden aan de nieuwbouw van de regionale zender bijdragen. Ook deze rijksbijdrage is bestemd voor het bedrijfsonderdeel televisie.

Op dit moment werkt Omroep Flevoland vanuit een gebouw in Lelystad en een gebouw in Almere. Dit blijkt in de praktijk niet efficiënt te zijn. Daarom wil Omroep Flevoland een nieuw gebouw neerzetten aan de Minervaweg te Lelystad, waar zowel de radioredactie als de televisieredactie worden gehuisvest. Deze nieuwbouw kost ruim 10 miljoen gulden. Na aftrek van de verwachte opbrengsten van de huidige gebouwen van de omroep blijft een kostenpost van ruim 7 miljoen gulden over. Omroep Flevoland heeft bij de provincie aangegeven dat zij deze kosten niet volledig zelf kan opbrengen en daarom heeft de omroep een beroep gedaan op de provincie om bij te dragen in de kosten van het onderdeel televisie. Gedeputeerde Staten hebben nu besloten om dit verzoek te honoreren. Provinciale Staten nemen op 6 september van dit jaar een besluit over het subsidieverzoek van de omroep.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie