Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2001 Persberichten district Heerlen (Rkey; 12.30 u) Woensdag, 13 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; in gestolen auto
Afgelopen dinsdagavond trof de politie op een parkeerplaats aan de Aurora in Heerlen een auto aan met drie inzittenden waarvan bleek dat de auto was gestolen (zaterdag 9 juni jl. op de Spoorsingel in Heerlen). Twee inzittenden maakten zich op aanspreken door de politie meteen uit de voeten en de derde, een 44-jarige man uit Heerlen kon terplaatse worden aangehouden. De ingeroepen assistentie van andere politiepatrouilles kreeg aanwijzingen dat beide andere verdachten, een 28-jarige man uit Kerkrade en een 30-jarige man uit Heerlen zich in een pand aan de Kloosterweg zouden bevinden waar ze dan ook meteen werden aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek naar de betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten bij de autodiefstal, ieders rol daarbij maar ook of zij wellicht meer op hun kerfstok hebben.

Klimmen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag radarsnelheidscontroles gehouden op de Valkenburgerweg (binnen de bebouwde kom) en op de Heek (buiten de bebouwde kom) in Klimmen. Totaal werden 840 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 101 de terplaatse geldende maximumsnelheid hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid binnen de bebouwde kom bedroeg 81 km p/u en buiten de bebouwde kom 125 km p/u.

Hoensbroek; krattendief in ziekenhuis
Personeel van een bedrijf aan de Wijngaardsweg in Hoensbroek betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 31-jarige man uit Vaals, die het bedrijfsterrein was binnengedrongen, bij het stelen van kratten met leeggoed/flessen. Omdat de man zich betrapt wist, trachtte hij via de stapel kratten te ontkomen waarbij hij vermoedelijk zijn evenwicht verloor en pardoes naar beneden viel (een val van ongeveer een vijftal meter). Daarbij raakte de Vaalsenaar gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht waar hij met twee gebroken hielen / hakken en vermoedelijk ook een gebroken borstwervel werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Overigens betrapte het personeel van hetzelfde bedrijf dinsdagavond/vannacht weer een man die het bedrijfsterrein was binnengedrongen en bezig was kratten leeggoed te stelen en ook bij een vlakbij geparkeerde vrachtwagen had ingebroken. De verdachte, een 32-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie