Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 13.27) Woensdag 13 juni 2001

Geleen, rijden onder invloed:
Een 51 jarige inwoner van het Belgische Maaseik is woensdagmorgen 13 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van drank.
De automobilist werd omstreeks 01.45 uur op de Rijksweg Zuid in Geleen door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder roken de politieagenten dat deze gedronken had, hetgeen door een blaastest bevestigd werd. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van bijna 1 promille. Tegen de inwoner van Maaseik werd proces-verbaal aangezegd. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 6 uur huiswaarts.

Stein, rijden zonder rijbewijs:
Een 40 jarige inwoner van Elsloo is dinsdagmiddag 12 juni 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De automobilist uit Elsloo werd omstreeks 14.50 uur op de Merodestraat in Stein door de politie gecontroleerd. Hij bleek, naar zijn zeggen, zijn rijbewijs thuis te hebben laten liggen. Bij controle bleek er geen rijbewijs meer aan de automobilist te zijn afgegeven. Om aan een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs uit te komen gaf de automobilist de personalia op van zijn broer. Echter de politiemensen kenden de automobilist en prikten door de leugens heen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse identiteit. Hij zal zich op kort termijn bij Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden.

Susteren, inbraak:
Vermoedelijk in de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden op het terrein waar de waterzuiveringsinstallatie gebouwd wordt aan de Baakhoverweg in Susteren. Personeel van het bouwbedrijf ontdekte een opengebroken container waarin de dag tevoren allerlei gereedschappen opgeborgen werden. Diverse gereedschappen met een waarde van fl. 3000,- werden ontvreemd. Onder andere ontvreemd werden een lasapparaat, boor- en slijpmachines. Namens het bedrijf is van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie