Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-06-2001 Politieberichten van 13 juni (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: bromfietscontrole
Dinsdagochtend werd een bromfietscontrole gehouden op de Middelzeelaan. 62 bromfietsers werden gecontroleerd. Er werden 35 verbalen uitgedeeld, waarvan 21 voor te snel rijden. De snelste reed 79 kilometer per uur. Verder werden drie bromfietsers geverbaliseerd voor het niet kunnen tonen van de verzekeringspapieren, een voor het niet hebben van een verzekering, drie voor het niet tonen van een bromfietscertificaat, een voor het dragen van een niet goedgekeurde helm, een voor een niet werkend remlicht en een voor het gebruiken van de niet juiste kleur bij verlichting.

Leeuwarden: personeelsblad politie Friesland wint CPG bedrijfsbladen Award 2001
Tijdens een door Communicatie Partners Groningen georganiseerd symposium heeft het bedrijfsblad van de politie Friesland dinsdag de CPG bedrijfsbladen Award 2001 in de wacht gesleept. Na een voorselectie behoorde Over en Uit tot één van de drie genomineerde bladen. Tijdens het symposium werden de bladen beoordeeld door eind- en hoofdredacteuren van veertig bedrijven. Uiteindelijk gaf de beoordeling door de vakjury de doorslag en won Over en Uit het van het bedrijfsblad Essenties (Essent) en van Close UP (Dienst Sociale Zaken en werk, gemeente Groningen).

Het juryrapport vermeldt onder andere: Een verzorgd blad, maar wel een beetje braaf. Het blad geeft een goed beeld over wie we zijn.. De buitenwereld wordt naar binnengehaald en verschillende culturen worden naar voren gebracht. Andere opmerkingen die over het blad werden gemaakt waren: Het blad ademt een positieve sfeer uur. Als je het leest denk je: Wat een leuke organisatie, daar zou ik wel willen werken.

Het nummer dat beoordeeld werd, was het (laatste) juninummer. In dat blad onder andere aandacht voor de vandalismebus. Men vond het vooral leuk dat de `buitenwereld naar binnen was gehaald.`

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 18 juni wordt gecontroleerd door de radarwaarnemers van bureau verkeershandhaving Fryske diken tussen Oldeberkoop en Oldeholtpade. Een dag later tussen Zwaagwesteinde en Veenwouden. Woensdag 20 juni wordt gecontroleerd tussen de A7 en Gorredijk. Verder wordt in week 25 door het team van Fryske diken gecontroleerd op de vijf hoofdongevalsoorzaken helm, rood licht, gordel, snelheid en alcohol in de dorpen van Dongeradeel, Franekeradeel en tijdens Oerol op Terschelling.

Leeuwarden: brand
Woensdag omstreeks 06.40 uur brak brand uit in een winkel aan de Nieuweburen. De brandweer constateerde ter plaatse dat de verbranding onvolledig was, maar dar er wel veel rookontwikkeling was. Waarschijnlijk is er sprake van kortsluiting. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Dokkum: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Carpentier Altingstraat. Een achterportierruit werd vernield. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 48-jarige bewoner van Dokkum.

Joure: parkeerbekeuringen
Dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur zijn in de Midstraat 23 bekeuringen uitgedeeld, 20 keer voor het niet kunnen tonen van de parkeerschijf en driemaal voor het overschrijding van de tijd.

Fochteloo: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 07.45 uur kreeg de politie een melding dat een auto tegen een boom was aangereden op de Zuideinde. Bij een 51-jarige automobilist uit Fochteloo is vermoedelijk, tijdens het rijden, de motorkap los geklapt. Het slachtoffer is met een hersenschudding en een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis. Het bureau ongevalanalyse ban de politie Friesland heeft het ongeval in onderzoek.

Bureau Voorlichting en PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie