Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeven miljoenste Volkswagen Polo in Spaanse Pamplona

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

13-6-2001

Zeven miljoenste Volkswagen Polo

Het was onlangs feest in de Volkswagenfabriek in het Spaanse Pamplona waar de zeven miljoenste Polo van de band is gerold.

In het Spaanse Pamplona is onlangs de zeven miljoenste Polo van de band is gerold. Het betrof een felrode Polo GTI, voorzien van een 92 kW (125 pk) sterke motor en diverse extras zoals een navigatiesysteem, airconditioning en lederen bekleding. De jubileum-Polo is bestemd voor de Italiaanse markt.

Startte de productie van de Volkswagen Polo in 1975 in het Duitse Wolfsburg, tegenwoordig wordt de auto behalve in Pamplona ook nog in vijf andere fabrieken gebouwd. Die zijn gevestigd in Slovenië (Bratislava), Spanje (Martorell), Argentinië (Pacheco), Brazilië (Anchieta) en Zuid-Afrika (Uitenhage). Deze zes vestigingen bieden werkgelegenheid aan 9.200 mensen, die per dag ongeveer 2.200 Polos bouwen.

Vorig jaar verkocht Volkswagen wereldwijd 458.660 Polos. Dat is nog eens drie procent meer dan in 1999, toen er 445.360 Polos van de band rolden. In Nederland zijn sinds 1975 187559 Polos verkocht. In Duitsland worden de meeste Polos verkocht, maar daarnaast zijn andere Europese landen als Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje belangrijke afzetmarkten voor de Volkswagen Polo. Buiten Europa is de Polo met name populair in Centraal- en Zuid-Amerika en in Japan. Na de Golf en de Passat is de Polo het best verkopende model van Volkswagen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie