Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samsung sluit distributieovereenkomst met Lifeware

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Belang zakelijke markt voor Samsung neemt toe

Samsung sluit distributieovereenkomst met Lifeware voor monitoren en projectieschermen

Rijswijk, 13 juni 2001 - Samsung Benelux heeft een distributie-overeenkomst gesloten met Lifeware, een gespecialiseerde distributeur van ICT-producten. De overeenkomst heeft betrekking op het volledige programma van monitoren en projectieschermen van Samsung voor de zakelijke markt. Samsung wil met de distributieovereenkomst beter gebruikmaken van het netwerk van 'value added resellers (VAR's) en systeemhuizen, waartoe Lifeware toegang heeft. Lifeware levert zijn producten aan ICT-resellers op de Nederlandse markt. Producten worden rechtstreeks naar de resellers of op hun verzoek direct naar eindgebruikers gedistribueerd.

Het belang voor Samsung van de zakelijke markt neemt gestaag toe. Samsung is wereldwijd de grootste producent van monitoren. In Nederland groeit de vraag vanuit corporate gebruikers naar hoogwaardige en grote monitoren, inclusief de nieuwste LCD-TFT schermen. Om die vraag adequaat te kunnen beantwoorden, streeft Samsung er naar een hechte samenwerking tot stand te brengen met gespecialiseerde partners op de markt. Mario van Lemmen, Sales Manager ICT bij Samsung, meent dat Lifeware die rol uitstekend kan vervullen dankzij de hechte banden met vooraanstaande VAR's en grote systeemhuizen. Algemeen directeur Dick Jongetjes van Lifeware signaleert eveneens een groeiende vraag vanuit de zakelijke markt naar losse monitoren en projectieschermen. 'Door de toevoeging van Samsung aan onze al bestaande reeks marktpartners, waartoe onder andere Compaq, Toshiba, Hewlett-Packard, Fujitsu Siemens, Acer, Xerox, Microsoft, Cisco en Novell behoren, zullen we nog beter in staat zijn die markt als full service distributeur te bedienen.' Veel zakelijke gebruikers kiezen er voor traditionele monitoren te vervangen door LCD-TFT monitoren, vanwege ruimtebesparing, vermindering van warmte-ontwikkeling en ook om arbo-technische redenen. De compleetheid van de monitorenlijn van Samsung en de interessante prijsstelling gelden als belangrijk voordelen bij die keuze.

De distributieovereenkomst zal met ingang van 14 juni a.s. van kracht zijn. Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde in het eerste kwartaal van 2001 een omzet van 8,3 miljard Amerikaanse dollar en een winst vóór belastingen van 1,3 miljard. Over geheel 2000 realiseerde Samsung een totale omzet van 27 miljard Amerikaanse dollar. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.

Lifeware
Lifeware is een full service distributeur van ICT-producten en verleent tevens diensten op het terrein van ICT. De onderneming biedt haar klanten een compleet dienstenpakket aan dat bestaat uit: consultancy, preconfiguratie, on-site installatie, aftersales support, opleidingen, reparatie, projectmanagement, financiering en logistiek. Het kantoor en distributiecentrum van Lifeware zijn gevestigd in Eindhoven. Lifeware maakt onderdeel uit van de beursgenoteerde onderneming Copaco. Bij Lifeware zijn 80 medewerkers werkzaam.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie