Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwbouw Marinebedrijf officieel in gebruik genomen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Nieuwbouw Marinebedrijf officieel in gebruik genomen

13-06-2001

Minister van Defensie F. de Grave, heeft dinsdag in Den Helder het laatste stukje nieuwbouw van het onderhoudsbedrijf van de marine, het Marinebedrijf, officieel geopend. Hij deed dat samen met algemeen directeur R. Monhemius en directeur ´Divisie Speciale Producten´ B. Kooimans. Het merendeel van de gebruikers van dit nieuwe gebouw zijn afkomstig van het voormalige Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf in Oegstgeest.

Het gebouw is het onderkomen van de divisie ´Speciale Produkten´, één van de vier divisies van het Marinebedrijf. Tijdens de opening werd de naam ´Kaiser´ onthuld. Het is een eerbetoon aan professor Friedrich Kaiser (1808-1872), die gezien kan worden als de grondlegger van het gestructureerde onderhoud aan instrumenten van de Koninklijke Marine.

De nieuwbouw, waarin 74 miljoen gulden is geïnvesteerd, is gesitueerd in Den Helder op het Nieuwe Haven Complex. Het markante gebouw meet 25.000 vierkante meter kantoren en werkplaatsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie