Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg- infrastructurele werken binnen operatie Bottleneck

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

INFRASTRUCTUUR OPERATIE BOTTLENECK

Afspraken over infrastructurele werken vastgelegd in bestuursovereenkomst
INFRASTRUCTUUR OPERATIE BOTTLENECK VERGT INVESTERINGSBUDGET VAN 213 MILJOEN

Gedeputeerde Vestjens (namens de provincie Limburg) en de heer De Haan, plaatsvervangend HID van Rijkswaterstaat in Limburg (namens de minister van V&W) hebben de bestuursovereenkomst getekend waarin de afspraken zijn vastgelegd over de infrastructurele werken binnen 'Operatie Bottleneck'. De werkzaamheden zelf zullen in de periode van 2003 tot en met 2007 gefaseerd worden uitgevoerd.

Concreet gaat het om de volgende werken in 'de flessenhals' van Limburg:
q het verhogen van de kanaalbrug bij Roosteren om vierlaagscontainervaart op het Julianakanaal mogelijk te maken; q het aanpassen van de provinciale weg (de N296) van en naar de brug; q de aanleg van een noordelijke ontsluiting van het bedrijventerrein Holtum-Noord met een volledig nieuwe aansluiting op de A2 én q de aanleg van de N297n, de nieuwe provinciale weg tussen de aansluiting op de A2 bij Born en de Duitse grens bij Millen.

Na intensief overleg hebben de minister van Verkeer en Waterstaat en de provincie Limburg overeenstemming bereikt over de realisatie van deze infrastructurele werken.
De afspraken, die de provincie en de minister hebben gemaakt, gaan over de verdeling van hun verantwoordelijkheden voor deze werken en hun onderlinge samenwerking bij de voorbereiding en de uitvoering hiervan. Ook hebben zij afspraken gemaakt over de inzet van het totale investeringsbudget van 213 miljoen gulden, dat met deze werken is gemoeid.

Met de totstandkoming van deze overeenkomst is een belangrijke stap gezet in het ontwikkelingstraject van de infrastructuur binnen Operatie Bottleneck. Dit is de verzamelnaam van projecten op het gebied van natuur, infrastructuur en bedrijvigheid in de gemeenten Susteren en Sittard/Geleen met de voormalige gemeente Born: in de 'flessenhals' van Limburg dus. Doelstelling is het bereiken van een optimaal evenwicht tussen de verschillende projectbelangen. Voor Operatie Bottleneck is een uitvoeringsperiode gepland van circa tien jaar. Deze visie is in 1998 vastgelegd, waarna Provinciale Staten al in maart 2000 het Streekplan NedCar en omgeving definitief vast konden stellen. Voor 'Operatie Bottleneck' is een uitvoeringsperiode gepland van circa tien jaar. Hierbij werken de provincie Limburg, alle betrokken overheden in de regio, het ministerie van V&W en andere instanties nauw samen op basis van intensief overleg met de diverse ondernemingen en bewoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie