Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 13-06-2001 Persbericht district Heerlen
Persbericht 15.29 uur

Heerlen

Heerlen; Weer verdachte aangehouden in omvangrijke drugszaak Woensdagmorgen werd in zijn woning aan de Disselhof de 41-jarige bewoner aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid in de productie van XTC. In de woning van de Heerlenaar troffen agenten van het Districtelijk Projectteam naast een geringe hoeveelheid XTC-pillen ook geringe hoeveelheid XTC-poeder aan. Op de zolder werd een ingerichte hennepplantage, zonder planten aangetroffen. Daar voor de gehele woning illegaal elektriciteit werd afgetapt, besloot het energiebedrijf om de elektriciteitstoevoer af te sluiten. De aanhouding van de Heerlenaar is het gevolg van eerdere invallen door het Projectteam op 25 april, 16 mei en 8 juni van dit jaar, waarbij grotere hoeveelheden XTC-pillen, poeder, grondstoffen en hennep inbeslaggenomen werden. In totaal werden in deze zaak acht personen aangehouden.
De nu aangehouden Heerlenaar zal vrijdag 15 juni a.s. aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Ter nadere informatie bijgevoegd het persbericht van 10 juni 2001:

Persbericht van 10 juni 2001

Heerlen, 40 kilo synthetische drugs in beslaggenomen: Het projectteam van de politie in Heerlen heeft vrijdagnamiddag 8 juni 2001 bij onderzoeken in woningen in Heerlen en landgraaf 40 kilo synthetische drugs (XTC) aangetroffen met een geschatte straatwaarde van 1.2 miljoen . Er werden zes verdachten aangehouden. Leden van het projectteam van de politie in Heerlen startten in april 2001 een onderzoek naar een verdachte die zich mogelijk op grote schaal bezig hield met de productie van synthetische drugs (XTC). Op 25 april 2001 werd in dit onderzoek in een woning aan de Hoofdstraat in Hoensbroek een laboratorium aangetroffen waarin XTC werd geproduceerd. Daarnaast werden twee hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 4200 planten. De stroom benodigd voor deze hennepkwekerijen werd illegaal van Essent betrokken. In de productieruimte werden vele kilo`s grondstoffen, waaronder aceton en mierenzuur, aangetroffen benodigd voor de productie van de XTC, terwijl er tevens een kleine hoeveelheid kant en klare XTC werd aangetroffen. Bij de ontmanteling van het laboratorium werd de omgeving gedurende het grootste gedeelte de dag afgesloten wegens het bestaan van ontploffingsgevaar. Tijdelijk werden ook de bewoners van twee woningen geëvacueerd. De eigenaar van de woning waarin de XTC werd geproduceerd, een 25 jarige inwoner van Heerlen, werd aangehouden. (Het resultaat van dit onderzoek is middels een persbericht gemeld).

Op 16 mei 2001 werden in een woning aan de Kouvenderstraat en de Terveurdtweg in Hoensbroek onderzoeken ingesteld onder leiding van de Rechter Commissaris. Hier werden door het projectteam administratieve bescheiden aangetroffen. Dezelfde dag vond in een bedrijf aan de Langebergweg in Brunssum een onderzoek plaats waarbij een hennepkwekerij werd aangetroffen. In de woning van de eigenaar van het bedrijf in Brunssum werd nog een hennepkwekerij aangetroffen. Ook in een woning in Sittard en Urmond werden diezelfde dag hennepkwekerijen aangetroffen. Er vonden die dag geen aanhouding plaats. In alle hennepkwekerijen werd illegaal de stroom van Essent betrokken.

Ter afronding van het onderzoek vonden op vrijdagmiddag 8 juni 2001 in twee woningen in Heerlen en een woning in Landgraaf onderzoeken plaats.
In de Jerichostraat in Heerlen werden een geladen vuurwapen, een stroomstootwapen en een kleine hoeveelheid XTC aangetroffen. De bewoners een 42 jarige man en een 33 jarige vrouw werden aangehouden. Een personenauto die gebruikt werd bij het transport van de drugs werd door het projectteam in beslaggenomen.
In Insula te Heerlen werd in een schuur een productieplaats van synthetische drugs aangetroffen. Daarnaast trof het projectteam een hennepkwekerij bestaande uit 200 hennepplanten aan alsmede een auto. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de auto werd in beslag genomen. Hier werden een 58 jarige man en een 56 jarige vouw aangehouden. Ook bij deze hennepkwekerij werd de stroomillegaal van Essent betrokken. In een woning aan de Reeweg in Landgraaf werden vrijdagmiddag 40 kilo synthetische drugs aangetroffen zijnde kant en klare XTCpillen en XTCpoeder. Daarnaast werd nog 80 kilo bindmiddel gevonden en een hoeveelheid verpakkingsmiddelen. De straatwaarde van de drugs in Nederland wordt geschat op 1.2 miljoen. In de woning werd door het projectteam van de politie in Heerlen verder aangetroffen een machine waarmee de pillen werden geslagen en verder enkele machines benodigd voor de verpakking van de XTC waaronder een vacuümmachine. Aangehouden in deze woning werden een 48 jarige man en een 44 jarige vrouw. Inmiddels is een van de verdachten, een 33 jarige vrouw in opdracht van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen aanstaande maandag 11 juni worden geleid voor de Officier van Justitie te Maastricht. Essent zal aan de aangehouden verdachten een navordering doen voor het illegaal betrekken van stroom die nodig was voor de kweek van de hennepplanten.
De opbrengst van de inmiddels vernietigde hennepplanten uit alle ontmantelde kwekerijen zou naar schatting ruim fl. 100.000 bedragen hebben.
De politie sluit verdere aanhouding in dit onderzoek niet uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie