Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden bepalen inzet CAO-Gehandicaptenzorg

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV maakt zich op voor CAO Gehandicaptenzorg (13 juni)

Afgelopen maandag (11 juni) is de gezamenlijke inzet van de bonden ABVAKABO FNV, CFO CNV-bond, FHZ en NU91 voor de CAO-Gehandicaptenzorg overhandigd aan de werkgeversvereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Vanaf 19 juni wordt er onderhandeld over een nieuwe CAO die geldt voor 103.000 medewerkers. De huidige CAO loopt op 1 juli 2001 af.

De bonden eisen een eenjarige CAO met een structurele salarisverhoging van 4 procent. Bovendien willen de bonden een start maken met een volledige dertiende maand en eisen daarom een verhoging van de eindejaarsuitkering (deze is nu 1 procent) met 2,4 procent naar 3,4 procent structureel. Daarnaast eisen de bonden een flextoeslag naast de onregelmatigheidstoeslag en een verdere verbetering van de positie van leerlingen. Overigens gaan de bonden ervan uit dat er niet gemorreld wordt aan de 36-urige werkweek.

Gelet op de eisen van de bonden en de inzet van de werkgevers(VGN)verwacht Hans Moerman, onderhandelaar voor ABVAKABO FNV 'geen gemakkelijke onderhandelingen'. Dat geldt met name voor de salarisontwikkeling en het flexibel inzetten van het personeel ten dienste van de cliënt (dat wil zeggen: flexibel omgaan met werktijden). Ook willen de werkgevers veel meer zaken op instellingsniveau regelen. ABVAKABO FNV is hier faliekant tegen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie