Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde reikt duurzame hoofdprijs uit in de Efteling

Datum nieuwsfeit: 13-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Projectbureau Energie 2050

s-Hertogenbosch, 13 juni 2001, 13-06-2001

Gedeputeerde Huijbregts reikt duurzame hoofdprijs uit in de Efteling

Basisschool De Rank uit Veldhoven wint scholenwedstrijd Creatief met Duurzame Energie

Energie 2050 organiseerde in het kader van de voorlichtingscampagne Duurzame energie in Brabant. Vanzelfsprekend! in de afgelopen maanden een provinciale scholenwedstrijd voor groep 7 en 8. Op woensdag 13 juni maakte Mevrouw W.H. Huijbregts-Schiedon, Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Brabant in de Efteling in Kaatsheuvel de hoofdprijswinnaar bekend. Groep 7 van Basisschool De Rank in Veldhoven was die winnaar en won vier zonnepanelen voor op het dak van de school.
De wedstrijd Creatief met Duurzame Energie bestond uit twee opdrachten. De klassen die meededen moesten een poster maken waarop ze duidelijk lieten zien hoe hun school gebruik kan maken van duurzame energie. Daarnaast construeerden de leerlingen een zonnemobiel met behulp van een zonnepaneeltje en een elektromotortje. Een aantal Brabantse gemeenten was zo enthousiast over de wedstrijd, dat ze op de actie inhaakten met een lokale wedstrijd. Energie 2050 ontving voor de provinciale wedstrijd meer dan 260 aanmeldingen. Een deskundige jury nomineerde tien inzenders:

* De Rank Veldhoven (groep 7)

* De 4 Heemskinderen Deursen (combinatiegroep 7/8)
* Maria Reginaschool Steenbergen (groep 8a)
* De Opstap s-Hertogenbosch (groep 8)

* St. Annaschool Budel(groep 7)

* De Beekgraaf Nistelrode (groep 8)

* Dr. Jan de Quay Beers (groep 7)

* De Trinoom Eindhoven (combinatiegroep 7/8)
* De Regenboog Dinteloord (groep 7)

* De Bolster Sambeek (groep 8)

De Rank uit Velhoven sleepte de hoofdprijs in de wacht, maar de negen andere genomineerde scholen kwamen ook niet voor niks. Voor de prijsuitreiking zorgde het natuurkundecircus van de Technische Universiteit Eindhoven voor een spannend optreden. En na de prijsuitreiking mochten alle genomineerde basisschoolleerlingen genieten van een middagje Efteling!
De Brabantse voorlichtingscampagne Duurzame energie in Brabant. Vanzelfsprekend! en de scholenwedstrijd zijn geïnitieerd door Energie 2050. Energie 2050 is een onafhankelijke organisatie met een duidelijk doel: het stimuleren van een duurzame energievoorziening in de provincie Noord-Brabant. Daarnaast werken negen andere (Brabantse) organisaties mee aan de campagne: de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Milieufederatie, Stichting De Kleine Aarde, Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Noord-Brabant, Essent, Nutsbedrijf Regio Eindhoven, Intergas, Obragas en Informatiecentrum Duurzame Energie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie