Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening steunpunt mantelzorg in Veldhoven

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
STEUNPUNT MANTELZORG OPENT IN VELDHOVEN

Op donderdag 14 juni a.s. om 10.00 uur vindt in het bureau van Advies & Informatie Veldhoven, gevestigd aan De Geer 100 te Veldhoven, de officiële opening plaats van het Steunpunt Mantelzorg. Dit initiatief, financieel ondersteund door de Rabobank Veldhoven en in samenwerking met diverse lokale organisaties, zal een centrale functie gaan vervullen wanneer het gaat om het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers binnen de gemeente Veldhoven. De officiële openingshandeling van het Steunpunt Mantelzorg zal worden verricht door Hans van de Looij, Wethouder Welzijn & Openbare Werken van de gemeente Veldhoven.

Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg zal als een eerste aanspreekpunt voor de mantelzorgers in de gemeente fungeren en hen voorzien van informatie en advies. Daarnaast biedt men mantelzorgers ondersteuning en begeleiding. Ook zal het Steunpunt Mantelzorg een welkom ontmoetingspunt vormen voor mantelzorgers die daaraan behoefte hebben. Het Steunpunt Mantelzorg in de gemeente Veldhoven is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.00 uur.

Het belang van mantelzorg
Mantelzorg wordt steeds belangrijker en de behoefte aan mantelzorgers neemt steeds verder toe. Dat heeft voor het overgrote deel te maken met het feit dat de gezondheidszorg meer en meer wordt geconfronteerd met bezuinigingen van overheidswege, waardoor de professionele zorg steeds vaker wordt afgewenteld op de mantelzorg. Daarmee neemt tevens de belasting van de individuele mantelzorger toe. Iets dat kan leiden tot de situatie dat de mantelzorger zijn of haar taak niet meer naar behoren kan vervullen en zelf in de problemen komt. Dergelijke situaties moeten koste wat kost worden voorkomen. Voor het Steunpunt Mantelzorg is op dit gebied dan ook een belangrijke taak weggelegd.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie