Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeldzame soorten van kalkgraslanden vragen bescherming

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

ZELDZAME SOORTEN VAN KALKGRASLANDEN VRAGEN BESCHERMING

Presentatie studierapport Biotopen van open kalkrijke hellingen ZELDZAME SOORTEN VAN KALKGRASLANDEN VRAGEN BESCHERMING

De soortenrijkdom van de zeldzame kalkgraslanden in Limburg vergt een eigen beschermingsbeleid. Als aanzet tot zon beleid heeft de Provincie Limburg een studie laten verrichten naar de kansen voor zeldzame en beschermde planten- en diersoorten van de voor Nederland unieke open kalkrijke hellingen in Zuid-Limburg. Het studierapport bevat voorstellen om de soortenrijkdom van deze kalkgraslanden veilig te stellen en een toename mogelijk te maken. Daarnaast is er aandacht voor uitbreiding van de kalkgraslanden en voor de verbetering van de ruimtelijke samenhang tussen kalkgraslanden.
Kalkgraslanden komen in Nederland alleen voor in onze provincie. Daarmee is Limburg in belangrijke mate verantwoordelijk voor het behoud van deze graslanden.

Het behoud van de kalkgraslanden is dan ook een belangrijk aandachtspunt in het provinciaal natuurbeleid. Gezien de geringe oppervlakte en de kwetsbaarheid van kalkgraslanden is samenwerking tussen terreinbeheerders (meestal natuurorganisaties) van groot belang.
Natuurgedeputeerde Odile Wolfs neemt op donderdag 14 juni het rapport over de kalkgraslanden in ontvangst in het Gouvernement. Daarna zullen vertegenwoordigers van natuurorganisaties en de provincie de mogelijkheden voor behoud en uitbreiding van de biodiversiteit presenteren en hierover in discussie gaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie