Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraad Ede stelt Voorjaarsnota vast

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Donderdagavond in openbare raadsvergadering:

Gemeenteraad stelt Voorjaarsnota vast

De gemeenteraad neemt donderdag 14 juni besluiten over de Voorjaarsnota 2001 en de Concernjaarrekening 2000. Naar verwachting zal de raad instemmen met beide documenten, die belangrijk zijn voor het financiële beleid van de gemeente Ede. Bij de behandeling van het financieel jaarverslag over 2000 en de voorjaarsnota van dit jaar hebben de raadsfracties veel opmerkingen en vragen ingebracht die burgemeester en wethouders inmiddels hebben beantwoord. De vergadering van de gemeenteraad begint morgenavond in het raadhuis in Ede om 19.00 uur.

Agendapunten

De raadsagenda omvat een viertal gesprekspunten. Dat zijn de vaststelling van het Plan van aanpak voor het voorstel Aanpak 0-6 jarigen, de deelname aan het vervoersysteem Collectief Vraagafhankelijk Vervoer Regio Taxi Valleigebied, de concernjaarrekening en de voorjaarsnota.

Verder zijn er onderwerpen waarover de gemeenteraad wel vaststellingsbesluiten neemt, maar geen inhoudelijke discussie meer voert. Dat is namelijk al in de commissievergadering gedaan. Dit betreft een voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het gebied 'Vening Meineszstraat-Kamerling Onnesweg' in Ede, de garantstelling voor verplichtingen vakantiegeld en vakantiedagen voor werknemers van Permar Werkvoorzieningsschap, de Algemene plaatselijke Verordening Ede 2001, een wijziging van de Uitkerings- en pensioenverordening wethouders 1970, de onttrekking aan het openbaar verkeer van een gedeelte van de Maanderbuurtweg in Ede en ISEV-voorbereidingsbesluiten.

Radio-uitzending

U bent van harte welkom om de raadsvergadering als belangstellende bij te wonen vanaf de publieke tribune in het raadhuis. Ook kunt u de vergadering via de radio volgen. De Lokale Omroep Ede (LOE) verzorgt vanaf 19.00 uur een rechtstreekse uitzending. U kunt daarvoor afstemmen via het kabelnet op de frequentie 93.1 MHz of op de FM-etherfrequentie 107.3 MHz. In het programma Valleidoscoop voorafgaand aan de raadsvergadering presenteert de LOE-radio onder meer een voorbeschouwing op de raadsvergadering en omstreeks 18.30 uur 'Rond-je-burgemeester', een gesprek met burgemeester mr. W. Blanken.

De volledige raadsagenda met bijbehorende voorstellen ligt tijdens kantooruren ter inzage in het Gemeentelijk Infocentrum in het stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor meer informatie: Staf Gemeentesecretaris, tel. (0318) 68 05 32.Ede, 12 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie