Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Examens in 2001 goed verlopen

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
78

Directie:
voorlichting

14-06-2001

Status:
informatie

Dit is een persbericht van de Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven (CEVO).

Examens in 2001 goed verlopen

De examens vmbo, vbo/mavo C/D, havo en vwo zijn goed verlopen. Bij de meeste vakken scoorden de leerlingen naar verwachting. Uit de examenresultaten blijkt dat de leerlingen goed zijn voorbereid op het examen. De exacte en economische vakken in de Tweede Fase zijn goed gemaakt. Geschiedenis was in het havo wat aan de moeilijke kant. De normering voor het centraal eindexamen is vandaag vastgesteld door de Cevo.
In het vwo werden dit jaar voor het eerst examens `nieuwe stijl' gemaakt. De resultaten zijn vergelijkbaar met de examens van voorgaande jaren. De examens voor de exacte en economische vakken zijn goed gemaakt. De examens wiskunde B nieuwe stijl bleken wat moeilijker dan verwacht. Hier is bij het normeren rekening mee gehouden. Ook het vak latijn bleek lastig voor examenkandidaten Tweede Fase.

Voor vwo `oude stijl' kandidaten was sprake van normale examens zonder bijzonderheden.

De examens havo `nieuwe stijl' en `oude stijl' zijn goed verlopen. Geschiedenis was wat aan de moeilijke kant en daar is in de normering rekening mee gehouden. De examens wiskunde A en B, natuurkunde en scheikunde zijn goed gemaakt.

Voor mavo en vbo C/D-kandidaten was sprake van normale examens. Wel waren er bij wiskunde, natuurkunde en tehatex (vak tekenen/handvaardigheid/textiel) enkele onvolkomenheden waarbij met de normering rekening is gehouden.

Dit jaar waren voor het eerst proefexamens vmbo. Leerlingen deden naast de algemene vakken ook centraal examen in beroepsgerichte vakken. Over het geheel genomen is de proef goed verlopen.

De examens vbo-B zijn beter gemaakt dan de voorgaande jaren.

In 2001 legden 200.000 leerlingen centraal examen af. Zo'n 34.000 kandidaten deden examen vbo- B/C algemene en beroepsgerichte vakken. Er waren zo'n 85.000 vbo/mavo C/D kandidaten. Het havo telde ongeveer 42.000 examenkandidaten. Daarvan deden er ongeveer 10.000 examen oude-stijl. In het vwo deden er 33.500 leerlingen examen. Daarvan deden er ruim 7500 examen nieuwe stijl.

De definitieve normering staat op teletekst (pagina 820) en internet ( www.eindexamen.nl of www.omroep.nl of www.citogroep.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie