Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persdemonstraties in kader Nationale Motorveiligheidsdag

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (info@nvvm.com)

Contactpersoon: H.E. Kuijper

Nationale Motorveiligheidsdag 2001

Datum: 16 juni 2001

Het aantal motorrijders is het aantal jaren enorm gestegen tot ruim 400.000. Motorrijden stijgt enorm aan populariteit. In Nederland zijn ruim 1,2 miljoen weggebruikers in het bezit van het motorrijbewijs en steeds meer mensen ontdekken dat de motorfiets ook het ideale vervoermiddel is om het fileprobleem op te lossen. Motorrijders zijn echter ook een kwetsbare groep verkeersdeelnemers. Motorongevallen hebben vaak ernstige gevolgen. Ernstige ongevallen die eenvoudig voorkomen kunnen worden door het verhogen van de rijvaardigheid van de motorrijder. Hierbij wordt motorrijders ondermeer geleerd fouten van andere weggebruikers eerder op te vangen en speciale technieken toe te passen. Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal motorongevallen hierdoor met ruim 17 % kan worden gereduceerd, waardoor ook een invulling kan worden gegeven aan het overheidsbeleid om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. De NVVM organiseert jaarlijks de Nationale Motorveiligheidsdag, die dit jaar wordt georganiseerd op zaterdag 16 juni aanstaande in samenwerking met ondermeer bandenfabrikant Michelin en verzekeringsmaatschappij Univé. Tijdens deze dag wordt de verkeersveiligheid van de motorrijder landelijk onder de aandacht gebracht en kunnen motorrijders in alle provincies van Nederland deelnemen aan een verhoogde rijvaardigheidscursus. Tevens is deze week het boekje "Nuttige Motortips" verschenen in een nieuwe oplage. Een leerzaam boekje boordevol praktische informatie voor de motorrijder dat voor slechts de verzendkosten kan worden aangevraagd bij de NVVM, telefoon (0316) 342480.

Voor de pers worden er donderdag 14 en vrijdag 15 juni op het oefencircuit van het Politie Instituut voor Verkeer en Milieu (PIVM) in Lelystad een aantal verkeersveiligheidsdemonstraties verzorgd door de NVVM en kunnen opnamen worden gemaakt van vele tientallen motorrijders die meedoen aan een NVVM-trainingsdag. Nieuw is ook een speciale training die volgende week donderdag (21 juni) door de NVVM wordt georganiseerd in samenwerking met de officiële motorimporteur van MV Agusta. Aan deze speciale training wordt deelgenomen door enkele tientallen motorrijders van de "Ferrari" onder de motorfietsen, de MV Agusta F4. Nog nooit eerder hebben zoveel berijders van deze exclusieve Italiaanse motorfiets gelijktijdig meegedaan aan een evenement. Medewerkers van de pers die één van bovengenoemde activiteiten willen bijwonen worden vriendelijk verzocht telefonisch contact op te nemen met de NVVM.

Voor verdere persinformatie:
NVVM, Afdeling Persvoorlichting,
telefoon (0316) 34 24 80
Mobiel nummer: 06 - 50 52 58 88.

NVVM

Postbus 144

6900 AC

Zevenaar

Telefoon: 0316-342480reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie