Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkconferentie 'Jong in Rheden'

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Nieuws (07-06-2001)

Werkconferentie 'Jong in Rheden'

De gemeente Rheden organiseert op donderdag 14 juni een werkconferentie over het lokaal integraal jeugdbeleid, getiteld 'Jong in Rheden'. Tijdens de conferentie zal de gemeente samen met betrokken organisaties, jongeren en ouders proberen overeenstemming te bereiken over welke onderwerpen met betrekking tot de jeugd prioriteit moeten krijgen. Wethouder Ella Schadd van Welzijn opent de werkconferentie. De gemeente Rheden wil het jeugdbeleid een nieuwe impuls geven. Onlangs heeft de gemeente haar visie op jeugdbeleid op papier gezet. In het beleidskader integraal jeugdbeleid met de titel Jongleren is een aantal criteria voor jeugdbeleid geformuleerd en richtinggevende uitspraken uiteengezet. Doel is om meer samenhang te creëren in voorzieningen voor jeugd in de leeftijd van 0 - 23 jaar. Bij het maken van plannen wil de gemeente nadrukkelijk jongeren zelf, ouders en organisaties betrekken.

In december vorig jaar is een onderzoek gestart naar de leefwereld en behoeften van de jeugd. Spectrum Instituut Maatschappelijk Welzijn heeft dit onderzoek voor de gemeente uitgevoerd. Door middel van enquêtes en panelgesprekken met jongeren, ouders en ´sleutelfiguren´ is een beeld ontstaan van behoeften en knelpunten op het terrein van jeugdbeleid. (Sleutelfiguren zijn personen die beroepsmatig of vrijwillig contacten hebben met jeugdigen.) Onderwerpen die aan bod kwamen zijn huiswerk, school, gezondheid, vrije tijdsbesteding, veiligheid en nog veel meer andere zaken. Vorige week is het eindrapport verschenen. Uit dit onderzoek is een groot aantal conclusies en aanbevelingen voortgekomen. De bedoeling is om tijdens de werkconferentie zo concreet mogelijke voorstellen uit deze aanbevelingen te formuleren. Mede op basis van de resultaten van het onderzoek en de werkconferentie zal een actieplan worden opgesteld.

Het programma van de werkconferentie bestaat uit twee gedeeltes. Tijdens het eerste gedeelte zullen ambtenaren, politici (raadsleden) en vertegenwoordigers van instellingen met aanbod voor jeugdigen met elkaar in discussie gaan over de aanbevelingen van het onderzoek. Gezamenlijk proberen zij voorstellen te formuleren voor het jeugdbeleid. Vanaf 16.30 zijn ook jongeren en ouders uitgenodigd. De deelnemers aan het eerste gedeelte zullen dan hun voorstellen voorleggen aan de jongeren zelf.

Mevrouw Charlotte van Zuylen zal de dag voorzitten. Acteurs van 'Theater tussen de bedrijven' zullen zorgen voor een verfrissende inbreng.

De werkconferentie vindt plaats in het gemeentehuis in De Steeg. Jongeren, ouders of andere betrokkenen die graag mee willen denken en praten over het toekomstige jeugdbeleid kunnen zich nog aanmelden voor de werkconferentie bij het secretariaat van de afdeling Welzijn, telefoonnummer 026-4976568.

Copyright: Gemeente Rheden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie