Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG introduceert multi-channel communicatie met klanten

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMG


CMG introduceert mobile2you, een platform voor multi-channel communicatie met individuele klanten

Amstelveen, 14 juni 2001 - CMG introduceert mobile2you, een platform voor multi-channel communicatie met klanten. Met mobile2you kunnen bedrijven 1-op-1 met individuele klanten in contact treden, op basis van hun voorkeuren, interesses en transactiehistorie. Mobile2you werkt momenteel met het web, e-mail, SMS, WAP en spraak als belangrijkste communicatiemiddelen. Nieuwe kanalen, zoals interactieve TV en nieuwe standaarden voor mobiele communicatie waaronder GPRS en UMTS, kunnen worden toegevoegd zodra deze beschikbaar zijn.

Het mobile2you platform bestaat uit een open en schaalbare message broker en dialoog-engine, die het applicaties mogelijk maakt om multi-channel dialogen aan te gaan met eindgebruikers. De dialoog- engine schermt applicaties af van kanaalspecifieke implementatiedetails en maakt een snelle ontwikkeling van applicaties mogelijk door het combineren van platform en specifieke services. Standaard platformservices omvatten beveiliging, profiling en facturatie. Services kunnen zowel op het platform zelf als op locatie worden gehost.

Het mobile2you platform is gebaseerd op de meest recente, bewezen technologie en is door CMG in samenwerking met Microsoft ontwikkeld. De kern van het platform is opgebouwd rondom Microsoft's Distributed interNet Archtecture (DNA), en de nu al beschikbare .Net technologie. Het platform werkt onder Windows 2000 en maakt gebruik van Microsoft's BizTalk Server 1.0, een .Net-product met uitgebreide mogelijkheden voor het samenstellen ('orkestreren') van dynamische bedrijfsprocessen die gebruikmaken van verschillende applicaties.

Een belangrijk onderdeel van mobile2you is de door CMG ontwikkelde SMS-gateway die een hoog volume inkomend en uitgaand SMS-verkeer kan afhandelen. De hardware is van Compaq (met Intel-processors) en kan worden opgeschaald met behulp van netwerk en component load balancing technologieën, afhankelijk van de daadwerkelijke vraag.

Enkele voorbeelden van mobile2you diensten zijn:

· Multi-channel spellen en chat-/buddylist-faciliteiten
· Marketing op basis van uitgebreide gebruikersprofielen
· Prijsvragen met behulp van SMS in plaats van briefkaarten
· Mobiel stemmen tijdens TV-programma's en sportevenementen
· Mobiele kaartverkoop en kleine betalingen

Daarnaast kan CMG op basis van mobile2you samen met de klant maatwerkdiensten ontwikkelen. Tevens organiseert CMG workshops voor klanten die in korte tijd willen bepalen óf en zo ja welke, diensten zij vervolgens willen ontwikkelen.

Het mobile2you-platform biedt bedrijven de mogelijkheid 24 uur per dag, 7 dagen per week in contact te treden met hun klanten. Door samenwerking met alle vijf mobiele netwerk-providers kan CMG een landelijke dekking garanderen. Verder kunnen bedrijven gebruikersprofielen in een multi-channel omgeving opbouwen en verrijken. De via mobile2you aangeboden services worden op transactiebasis in rekening gebracht en er zijn geen grote investeringen in extra kanalen noodzakelijk.

Voor meer informatie over mobile2you of andere m-business oplossingen van CMG: Business Development Unit van CMG, telefoon: +31 (0)20 50 33 000 of e-mail: (mobile2you@cmg.nl) of (mbusiness@cmg.nl).

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG levert haar diensten en oplossingen binnen een breed scala aan markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, petrochemische industrie, nutsbedrijven, retail, productiebedrijven en overheden. De Groep biedt ook lange termijn-beheer van bedrijfsprocessen, van salarisverwerking, call centra en netwerken tot het beheer van infrastructuren, applicatie-onderhoud en hosting services. Het bedrijfsonderdeel CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen.

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 16 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMARK 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap en Euronext 100 index).

Voor meer informatie:
CMG Nederland B.V., Erna van Bruggen, Adjunct Directeur Marketing, Communicatie & Recruitment, tel: 020 - 50 33 000, e-mail adres: (erna.van.bruggen@cmg.nl), of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Robert de Moll, tel : 023 - 56 28 208, E-mail adres: (robertdm@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie