Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stanley Bremer directeur Wereldmuseum Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Stanley Bremer directeur Wereldmuseum Rotterdam

De Gemeenteraad van Rotterdam heeft Stanley Bremer met ingang van 15 juni benoemd tot directeur van het Wereldmuseum Rotterdam. Hij volgt Hein Reedijk op die eind vorig jaar een functie aanvaardde bij Twijnstra & Gudde. De functie van directeur werd sindsdien tijdelijk waargenomen door de directeur van het Gemeentearchief Rotterdam, Els van den Bent.

Stanley Bremer (1952) was sinds 1998 directeur van het Maritiem Museum Curaçao.Hij studeerde algemene museologie, tentoonstellingsbouw en didactische presentatie aan de Rijks Universiteit in Leiden. Voordat Stanley Bremer met de studie algemene museologie begon deed hij ruime ervaring op als zelfstandig werkend grafisch en ruimtelijk vormgever. Na zijn studie vervulde Bremer tal van functies in de museumwereld en het onderwijs. Hij was onder meer art-director en oprichter van het museaal projectbureau Meeter & Bremer in Ede en Leiden, gastdocent Rijks Universiteit Leiden, postacademische opleiding museummedewerkers en Master Degree museologie en parttime docent aan de faculteit museologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

Het Wereldmuseum Rotterdam wil zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het mondiale culturele spectrum, waarbij de samenhang met de westerse wereld een belangrijk uitgangspunt is. Op deze wijze draagt het museum bij aan een op wederzijds respect gebaseerde interculturele wereld. In het museum zijn drie grote vaste presentaties te zien: 'De Schatkamers', 'Rotterdammers', en hotel 'Het Reispaleis'. Daarnaast zijn er wisselende presentaties. Verder beschikt het museum over het inpandige theater 'De Evenaar', een museumwinkel en een restaurant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie