Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motta's Raadsledenhoekje in Stadhuishal Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Motta's Raadsledenhoekje in Stadhuishal

De hal van het stadhuis staat van 14 juni tot en met 13 juli in het teken van 'Motta's Raadsledenhoekje'. De expositie, waarvoor gemeenteraadsleden een favoriet kunstwerk uit privébezit tijdelijk ter beschikking stellen, wordt donderdag 14 juni in de pauze van de gemeenteraadsvergadering, omstreeks 16.00 uur, geopend door Burgemeester mr. Ivo Opstelten en Bert van Meggelen, intendant van Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa 2001 (R2001).

Het initiatief voor het Raadsledenhoekje is afkomstig van beeldend kunstenaar en gemeenteraadslid Ronald Motta. Hij heeft in december in de raadsvergadering het idee geopperd om in het kader van R2001 een tentoonstelling te organiseren met (persoonlijke) kunstvoorwerpen afkomstig van leden van de gemeenteraad. Het enthousiasme voor dit idee is zo groot, dat tweemaal een expositie wordt georganiseerd. Het tweede 'Motta's Raadsledenhoekje' is in het najaar in het stadhuis te zien.

De eerste expositie telt 20 kunstwerken, ingeleverd door 17 leden van de gemeente-raad. Te zien zijn een 'familie attribuut', tegels, zeefdrukken, een foto en een aantal schilderijen en sculpturen. Onder de makers van de kunstwerken bevinden zich Helène van Stralen, Hans Wap, Cor Kraat, John Wouda, Lucebert, H. Berssenbrugge, Klaas Gubbels en Guy Wooles. Ook van Ronald Motta zelf zijn twee werken te zien. Voor de bezoekers van de expositie is een eenvoudig boekje beschikbaar met een toelichting op de getoonde werken. 'Motta's Raadsledenhoekje' is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het stadhuis, maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie