Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prismant Magazine no. 6 Juni 2001

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Prismant Magazine no. 6 Juni 2001

Onderstaande publicaties zijn in het PDF-formaat. Hiervoor heeft u de Adobe Acrobat Reader nodig.

Directiewisseling bij Prismant
Introductie van de nieuwe directeur Michel Dutrée. Vertrekkend interim-directeur Fred Plukker vertelt over de afgelopen periode bij Prismant.

Nieuwe methodiek maakt preferenties dementerende ouderen zichtbaar Wat vinden dementerende mensen prettig? Het is moeilijk dit te achterhalen. Met de methodiek tonen verzorgenden dat systematisch en kritisch kijken wel degelijk voorkeuren en aversies zichtbaar maakt. Een praktijkvoorbeeld van vraaggestuurd werken.

Hoogendoornprijs voor grensverleggend onderzoek De heer Kleissen heeft op 25 april jongstleden de Hoogendoornprijs van Prismant ontvangen. Waarom is de prijs aan hem toegekend?

Zorg-IS, het nieuwe informatiesysteem voor de ggz Wim Waldekker, van GGZ Nederland en Henk Wierda, van Prismant, leggen uit waarom een nieuw systeem voor de geestelijke gezondheidszorg is ontwikkeld.

Opvangbeleid bij traumatische werkervaringen gewenst In 2000 is onderzoek gedaan naar ingrijpende werkervaringen in de zorg. De resultaten zijn onthullend. Wat moet en kun je als werkgever aan traumatraining en opvang doen?

Patiëntenstromen en verwijspatronen in beeld gebracht in de regio Zwolle
Basiszorg dicht bij huis en topklini-sche zorg in de eigen regio is de gedachte van de zes ziekenhuizen die aan dit onderzoek meewerkten. De heren Brons (cardioloog), Hirzalla (chirurg) en Imkamp (directeur patiëntenzorg) geven hun mening over samenwerking.

Jaarverslaggeving Zorginstellingen 2000
Met de nieuwe regeling wil het ministerie van VWS voorwaarden scheppen voor een transparante verantwoording.

Wet Bescherming Persoonsgegevens medio 2001 van kracht Wat zijn de consequenties van deze wet voor de gezondheids-zorg? En hoe introduceert u de WBP binnen uw organisatie? Een toelichting.

Persoonsvolgend Budget in gehandicaptenzorg officieel getoetst Een aantal instellingen gaat in mei officieel met vraaggestuurde bekostiging proefdraaien. Hoe gaat dit in zijn werk? Welke zorg koopt de cliënt en wat kost die zorg? In dit artikel staat hoe het zorgaan-bod is omschreven en welk prijskaartje eraan hangt.

Balanced scorecard, ook een geschikt besturings-model voor de zorg In het bedrijfsleven wordt dit model veel gebruikt. Sinds drie jaar vindt het ook zijn weg in de zorg. Het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop is al bezig met de implementatie. Hoe gaan zij zorgen voor balans tussen zorg, organisatie, kwaliteit en beheer?

Wilt u meer informatie over het Prismant Magazine? Stuurt u dan een berichtje naar (Magazine@Prismant.nl).

Copyright Prismant. Datum laatste wijziging : 14-06-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie