Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusie protestants-christelijk onderwijs in Haagse regio

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SCOH

Fusie protestants-christelijk onderwijs in Haagse regio

De Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden, SCOH, de Vereniging voor Protestants Christelijk Schoolonderwijs te 's-Gravenhage-Loosduinen en de Stichting Protestants Christelijke Scholen te Scheveningen gaan per 1 augustus a.s. samen. Hierdoor ontstaat één van de grootste schoolbesturen op protestants-christelijke grondslag in Nederland met 39 scholen voor basis-en (voortgezet) speciaal onderwijs, ruim 1100 leerkrachten, circa 10.000 leerlingen en meer dan 20 peuterspeelzalen met voor-en naschoolse opvang in de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer.

De samenvoeging betekent een aanzienlijke versterking van de positie van het protestants-christelijk onderwijs in de Haagse regio. De bundeling van kennis en know how is van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs en daarmee ook voor de ouders, leerlingen en leerkrachten. Daarnaast betekent het samengaan méér mogelijkheden om te komen tot professionalisering van de organisatie bij de beleidsmatige ondersteuning van de schooldirecties en het schoolbestuur. Bovendien is de samenvoeging van belang voor een meer efficiënt overleg en samenwerking met het ministerie, de gemeente, de onderwijsbonden en andere overleg-en gesprekspartners. Verder biedt de bestuurlijke schaalvergroting naast het initiëren van activiteiten om te komen tot een aantrekkelijk personeelsbeleid met carrièremogelijkheden voor de leerkrachten, ook meer mogelijkheden op financiëel en materiëel gebied.

Met de overdracht van de vier Loosduinse basisscholen aan SCOH komt een einde aan het 123- jarig bestaan van de Vereniging voor Protestants Christelijk Schoolonderwijs te
's-Gravenhage-Loosduinen. De Stichting Protestants Christelijke Scholen te Scheveningen met twee basisscholen en peuterspeelzalen bestaat sinds 1886. De geschiedenis van SCOH gaat terug tot 1843.

Het samengaan van de drie schoolbesturen heeft overigens op rechtspositioneel gebied geen gevolgen voor het personeel. Integendeel, door dit samengaan worden de mogelijkheden tot behoud van werkgelegenheid vergroot. Na het samengaan zullen de scholen in Loosduinen en Scheveningen gewoon blijven bestaan, onder leiding van dezelfde directies, ondersteund door hetzelfde personeel. Ook de medezeggenschapsraden zullen geen wezenlijke wijziging ondergaan.

Nadere informatie

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris van SCOH, de heer mr.P.J. Huisman die bereikbaar is via het telefoonnummer van SCOH: 070-447.01.01

14 jun 01 13:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie