Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startsein gegeven voor No more X-idents

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

NO MORE X-IDENTS

betreft: week: week 24

NO MORE X-IDENTS is de titel van een campagne waar afgelopen zaterdag het startsein voor is gegeven. Op deze manier wilde TeamAlert, die de campagne bedacht heeft, de aandacht vestigen op de 250 verkeersslachtoffers die jaarlijks onder jongeren vallen. Vanuit vier plaatsen in Nederland, waaronder Den Helder, zijn lijkwagens vertrokken naar het centrale punt in Nederland: knooppunt Hoevelaken. Hiermee werd een symbolisch "Stopkruis" gemaakt. Vanaf Motel Den Helder vertrokken zo'n tien lijkwagens richting Hoevelaken. Bij het vertrek lieten JAR-leden, die hebben meegeholpen met de actie van het Stopkruis, 250 ballonnen op. Iedere ballon stond voor een jonge verkeersslachtoffer. Ook had Faye Ellen, één van de JAR-leden, speciaal voor deze dag een gedicht geschreven. Wethouder Waltmann van Verkeer gaf om 14.00 uur het startsein voor vertrek.

250 doden Ieder jaar komen 250 jongeren tussen de 16 en 25 jaar om in het verkeer. Hiermee zijn verkeersongevallen doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. 250 Slachtoffers per jaar is bovendien vier keer zoveel als het aantal slachtoffers in andere leeftijdsgroepen. De oorzaak van dit hoge aantal is vaak onervarenheid, onvoorzichtigheid en overschatting van de eigen rijvaardigheid.

TeamAlert TeamAlert is een groep jongeren die jongeren bewust wil maken van hun gedrag in het verkeer. Dit doen zij op een eigenwijze en directe manier. Zo hebben ze een website, www.teamalert.nl, worden er televisiespotjes uitgezonden en plaatsen ze signaalpalen op plekken waar jongeren in het verkeer zijn omgekomen. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ondersteunt de initiatieven van TeamAlert en heeft het bestaan van TeamAlert mogelijk gemaakt. De campagne NO MORE X-IDENTS is dus afgelopen zaterdag van start gegaan. Behalve het Stopkruis was er ook een StopConcert, dat georganiseerd was voor jonge nabestaanden en vrienden van omgekomen jongeren. Het StopConcert wordt later nog door de Box uitgezonden. In september van dit jaar staan er nog een aantal opvallende vervolgacties gepland.

De herinnering aan het even Is moeilijk te onthouden.

In een flits van vroeger komt het heden even boven, Maar wat was dit ook al weer? Verlies, Genot, Liefde, Rouw.

De tijd heelt alle wonden Maar doet ook vergeten, van toen en toen en toen

Was het maar weer vroeger Dan deed ik alles over Met het draaiboek van het leven

Want,

Dan waren jullie hier nog even.

Faye Ellen

laaste verandering: juni 14, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie