Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgische koning bezoekt Admiraliteit BENELUX

Datum nieuwsfeit: 14-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Koning Albert II

Belgische koning bezoekt Admiraliteit BENELUX

14-06-2001

De Belgische koning Albert II bracht vandaag (14 juni) een werkbezoek aan de Admiraliteit Benelux te Den Helder. De koning arriveerde per helikopter en werd vergezeld door de Belgische minister van Landsverdediging André Flahaut en de Belgische ambassadeur in Nederland. De hoge Belgische gasten werden op het marineterrein verwelkomd door de minister van Defensie F.H.G. de Grave, de Chef Defensiestaf, de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten en vice-admiraal L.L. Buffart, commandant der Zeemacht in Nederland, tevens Admiraal Benelux.

De koning en zijn gevolg bezochten het nieuwe hoofdkwartier van de Admiraal Benelux en de Belgisch-Nederlandse Operationele School waar een demonstratie werd gegeven van de Action Speed Tactical Trainer. Rond het middaguur ging de koning aan boord van het Belgische fregat Westdiep waar hij de lunch gebruikte met officieren en bemanning. Tijdens de vaartocht op de Noordzee werden verschillende oefeningen en demonstraties gegeven door Nederlandse Marine eenheden terwijl twee Belgische F-16s een aanval simuleerden.

Het bezoek van de Belgische koning staat in het teken van het vijfjarig bestaan van Admiraal Benelux en de opening van het nieuwe hoofdkwartier. De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische marine heeft ertoe geleid dat de varende en vliegende eenheden sedert 1 januari 1996 onder operationeel gezag staan van de Admiraal Benelux en dat de leiding hiervan plaats vindt vanuit een gemeenschappelijk hoofdkwartier te Den Helder. De operationele commandanten van België of Nederland zijn respectievelijk Admiraal Benelux en plaatsvervangend Admiraal Benelux. Zij hebben nooit dezelfde nationaliteit. Als opperbevelhebber van de Belgische krijgsmacht heeft koning Albert II de rang van generaal en admiraal. (foto: CAVDKM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie